11 02 copa creativa01 webTot i haver acabat el Pla de Barris al Vendrell al 2017, l’Ajuntament del Vendrell va decidir continuar la campanya de dinamització comercial de la Subxarxa de comerç de barris antics perquè, a part d’incentivar les compres, també és una acció de promoció exterior del municipi a través dels premis ja que després rebem, durant tot un dia, els guanyadors dels 37 municipis organitzadors.

 

Enguany, durant el mes de juny, es farà la vuitena edició que manté l’eslògan “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”, i els municipis organitzadors, sota la coordinació de l’Ajuntament del Vendrell, tenen el suport de la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions i PIMEC-Comerç. Respecte a l’any anterior hi ha quatre municipis més i una baixa: Arbúcies, Artesa de Segre, Balaguer, Berga, Calaf, Calafell, Caldes de Montbui, Centelles, el Vendrell, Falset, Figueres, Juneda, la Bisbal de l’Empordà, la Selva del Camp, les Borges Blanques, l’Arboç, l’Escala, Llagostera, Lleida, Manresa, Mediona, Mollerussa, Òdena, Olot, Roda de Ter, Roses, Sallent, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Súria, Torelló, Tortosa, Ulldecona i Vilanova del Camí.

 

La campanya pretén incentivar les compres als comerços dels nuclis antics i totes les persones que hi participin podran guanyar experiències en cadascun dels 37 municipis organitzadors. I, en agraïment a la seva implicació, un comerciant de cada municipi també té premi. Al Vendrell, aquestes experiències es complementen amb vals de descompte i productes cedits per les botigues adherides del nucli antic, que estaran exposats a l’aparador del local on hi havia la botiga Margarita, a la carretera del Dr. Robert, número 8. Dels 355 comerços vendrellencs que s’han visitat, hi participaran 210, 45 més que en l’edició anterior. Els premis se sortejaran el dijous 5 de juliol.  

Aquest divendres 1 de juny, al Palau Robert de Barcelona, s’ha fet la presentació conjunta de tots els municipis participants amb l’assistència del secretari general d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala.

El total d’establiments adherits a tot Catalunya és de 2.005 i, entre tots, es repartiran 1.406 experiències per a dos persones per conèixer els 37 municipis organitzadors.

 

Una iniciativa premiada

A l’octubre de 2017 la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir” va guanyar la Copa España Creativa 2017 com a projecte més creatiu i innovador de l’Estat espanyol, a través d'un concurs públic organitzat per l’Asociación España Creativa, en el qual es van presentar més de cinquanta projectes i aquest va ser un dels vint seleccionats per defensar-los davant d’un jurat d’experts en el marc del VI Fòrum Melilla 2017.

El jurat d’experts, per unanimitat, va decidir atorgar el premi a la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir” com a exemple de col·laboració i de compromís per potenciar el patrimoni social, històric i cultural dels municipis organitzadors. El premi es va concedir, en primer lloc, pels seus valors imaginatiu, innovador, pioner i transversal, que creen xarxa de col·laboració per resoldre inquietuds comunes i per la seva flexibilitat en quant al nombre de participants i segons cada realitat; en segon lloc, per fomentar el diàleg públic i privat, i, en tercer lloc, per ser interdepartamental (Comerç, Cultura, Patrimoni i Turisme), ja que dinamitza el comerç de proximitat i el coneixement del territori.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell