06 01 I tu que pinteswEl Museu Deu, des dels seus inicis, va apostar per apropar la seva col·lecció als vendrellencs a través de diverses activitats que ajudessin a convertir la institució en un referent cultural i social a la vila. Ja fa uns anys que el Departament Pedagògic de l’equipament va més enllà en la didàctica de les obres que s’hi exposen i ofereix activitats introductòries a les aules.

Aquestes estan adaptades a cada nivell educatiu, i s’hi s’explica d’una forma lúdica i narrativa un artista concret, que pel seu estil i iconografia aconsegueix emocionar i entusiasmar els infants.

 


L’activitat “Pinta’m un conte” es realitza a les aules de cicle infantil, on es relaten líricament quadres d’artistes com Joaquim Sunyer, Miquel Villà i Ramon Calsina. Posteriorment, els infants visiten el Museu Deu i la tasca realitzada a l’aula es materialitza a les sales del museu amb la contemplació i l’emoció vers l’obra pictòrica que ja forma part del seu imaginari.


L’exposició “I tu, què pintes? 2017-2018” és fruit d’aquestes intervencions a les escoles i es complementa amb d’altres dibuixos inspirats en artistes de caire més internacional com Eduardo Chillida, Alexander Calder, Apel·les Fenosa, Josep Cañas, Antoni Gaudí, Joan Miró, Paul Klee, Vasily Kandinsky, Salvador Dalí...donat que el Museu Deu també dóna suport a projectes interdisciplinaris curriculars de les escoles, a mode introductori o d’acompanyament. En concret, uns 500 dibuixos de nens i nenes de les escoles de primària del Vendrell s’exposen al Museu Deu fins a finals d’agost.

Aquesta mostra no és tancada, encara queden dibuixos per exposar, i seran els mateixos petits artistes qui amb motiu de la visita al Museu Deu els col·locaran per a que tothom qui vulgui els pugui veure.

Aquest curs escolar finalitzarà amb 6.000 visites d’escolars del Vendrell i de la comarca del Baix Penedès al Museu Deu.



©2019 Ajuntament del Vendrell