05 10 contenidor vidre webEcovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre a Espanya, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell i EcoBP, responsable de la recollida, posen en marxa una campanya per promoure el reciclatge del vidre en el sector hostaler del municipi.

 

Aquesta iniciativa s’ha iniciat mitjançant una campanya informativa als comerços per conèixer els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen i per tal que els informadors puguin resoldre qualsevol dubte que el comerç tingui en relació al reciclatge. L’objectiu d’aquestes enquestes és poder adequar els recursos existents per tal de donar un millor servei.

 

La finalitat principal de la col·laboració de l’Ajuntament del Vendrell amb Ecovidrio és incrementar la taxa de reciclatge de vidre de la localitat. Per això, és clau abordar el sector comercial, ja que és aquest el que consumeix prop del 50% dels envasos de vidre d’un sol ús que es produeixen a l’Estat.

D’acord amb les últimes dades de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), el municipi del Vendrell només recicla el 25% de tots els residus generats. Per tant, aquest percentatge està molt lluny d’assolir l’objectiu que es va fixar des de l’Ajuntament tres anys enrere, sobre la necessitat d’arribar al 60% l’any 2019.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell