05 09 rp festa bicicleta01 premsawEl proper 27 de maig el Vendrell viurà la seva 76a Festa de la Bicicleta, una celebració que es planteja com un reclam lúdic i esportiu per a grans i petits. Així doncs, l’últim diumenge de maig el Vendrell tornarà a cedir el protagonisme a les dues rodes en una jornada cívica, participativa i inclusiva oberta a grans i petits, que pretén promoure l’ús de la bicicleta i fomentar una mobilitat més sostenible.

 

La Festa té un destacat preàmbul el dissabte 26 de maig, quan l’entitat Open Natura es fa càrrec d’organitzar diverses activitats relacionades amb les dues rodes:


De les 10 h a les 13 h i de les 16 h a les 20 h, a l’aparcament de l’avinguda del Camp d’Esports, tindrà lloc la VI Mostra “Tot sobre rodes”. També de les 10 h a les 12 h, a l’avinguda del Camp d’Esports, es farà el Campionat Escolar Infantil de Patinets, amb inscripció gratuïta (obsequi i assegurança a tots els participants i premis per als tres primers de cada categoria). Les inscripcions es poden fer a la Regidoria d’Esports del Vendrell i a la botiga Big Bikers (c/ Pau Casals, 50-54).

A les 12 h, a l’aparcament de l’avinguda del Camp d’Esports, tindrà lloc l’Exhibició i taller de Biketrial, a càrrec del campió del món Àngel Batlle. Les inscripcions són limitades i gratuïtes fins a exhaurir les places.

A les 16 h, a l’avinguda del Camp d’Esports, es farà la III Prova de Resistència BTT 3 hores. El preu per parella és de 32 € (anticipada) i 34 € (el mateix dia). Més informació: www.clubbtt_opennatura.com.

Ja al vespre es durà a terme una altra de les activitats més consolidades de la programació de la Festa de la Bicicleta i oberta a totes les edats: l’11a Pedalada Nocturna, que sortirà a les 21 h, des de la Rambla i farà una ruta fins a Coma-ruga, amb tornada al Vendrell. El preu de la inscripció són 5 € i aquest inclou assegurança, botifarrada i un obsequi. Les inscripcions es poden fer fins al 24 de maig.

 

Actes del diumenge 27 de maig

Les activitats del diumenge 27 de maig s’iniciaran a les 10h, al pàrquing de l’avinguda del Camp d’Esports, on es farà la concentració de participants, lliurament de dorsals i posteriorment, el recompte de participants i lliurament de l’obsequi. A les 10.30h, al carrer de l’Escorxador es farà el mateix per als participants de les escoles bressol i grups de mobilitat reduïda.
Està previst que a les 11h, des de l’avinguda del Camp d’Esports, es doni el tret de sortida de les carrosses i dels ciclistes, que enguany, i com a novetat, estaran acompanyats pel grup La Dinamo, que amenitzarà el recorregut amb un espectacle de música sobre rodes, una festa de carrer trepidant a ritme de funk, groove i acid-jazz.

En aquesta edició una altra de les novetats és un canvi en el recorregut per agilitzar la cercavila, ja que el públic és més familiar i es vol aconseguir que la marxa ciclista sigui més compacta. A més, i atès que les escoles bressol i els grups de mobilitat reduïda havien demanat allargar una mica el seu recorregut, s’han afegit el carrer de Puig i Llagostera, la plaça Nova i el carrer de la Muralla.


Així, el recorregut del diumenge 27 de maig serà el següent: Av. Camp d’Esports, av. Baix Penedès, c/ Roquetes, c/ Sant Jordi, c/ Indústria (s’hi afegeixen les escoles bressol i grups de mobilitat reduïda), c/ Puig i Llagostera, pl. Nova, c/ Muralla, c/Quatre Fonts, c/ Om, c/ Mar, c/ Isidre Ribas, c/ Cerdanya, c/ Prat de la Riba i la Rambla.
En arribar tots els participants a la Rambla, el grup La Dinamo farà una actuació al davant de l’entaulat mentre el jurat delibera i s’espera el lliurament de premis.


Aquest seran els mateixos que l’any passat: hi haurà premi per a les sis millors carrosses, als tres grups més divertits i originals, al grup escolar més nombrós, al grup més nombrós que no sigui escolar, al grup que vingui de més lluny, a la bicicleta més original i a la bicicleta més ben guarnida. També seran premiats el ciclista de més edat, el de menys edat, la família que participi de forma més nombrosa i la parella participant més elegant. Les inscripcions per participar s’hauran de realitzar a la Regidoria de Cultura i Festes.


També un any més la Festa de la Bicicleta d’aquest 2018 mantindrà el seu component solidari gràcies a la campanya "Pedalem junts per una mateixa causa". Enguany, l'entitat escollida és l’Associació Oncològica Crisàlide del Baix Penedès, que treballa per dur a terme activitats per ajudar les persones amb càncer i les seves famílies, així com per donar-los suport emocional.


Per 1€, es podrà comprar una butlleta solidària amb aquest entitat i entrar en el sorteig d’una bicicleta i d’un rellotge. Les butlletes es podran comprar el mateix dia de la festa a la Rambla o bé de forma anticipada a la Regidoria de Cultura i Festes (la Rambla, 24).


La regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, ha animat a tothom a participar a les activitats de la Festa de la Bicicleta per convertir-la en una gran cita amb les dues rodes el màxim d’inclusiva i solidària possible.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell