Cantània PartículeswEl proper 15 i 16 de maig Teatre Àngel Guimerà (TÀG) del Vendrell els alumnes de 6è de primària de les escoles Àngel Guimerà, Àngels Garriga, Pau Casals, Pla de Mar, Marta Mata, Teresina Martorell, Sagrat Cor del Vendrell, i les escoles Quatre vents de Sant Jaume, Ull de vent de La Bisbal del Penedès, Joan Perucho d’Albinyana, Escola Residència de l’Arboç, escola Sant Julià de l’Arboç La Parellada de Santa Oliva, Teresa Godes de la Juncosa, Els cossetans de Cunit i Les cometes de Llorenç del Penedès interpretaran la cantata Partícules, amb música de Lluís Vidal i lletra de Sergi Belbel.

En concret, en aquesta desena edició de La Cantània al Vendrell es faran 3 concerts amb un total de 690 alumnes participants. Els concerts seran el dimarts 15 de maig, a les 16.30 h, i a les 19.30 h, i el dimecres 16 de maig, a les 16.30h Les entrades tenen un cost de 7€ i es podran comprar una hora abans de cada concert.

Sinopsi

“Partícules”

Els científics afirmen que fa aproximadament tretze mil milions d'anys, una gran explosió va originar el nostre Univers. En els primers instants de la seva existència, es varen crear les quatre dimensions que ara anomenem "espaitemps": tres d'espai i una de temps. També des d'aquests primers instants, apareixen les partícules. Primer en forma d'una mena de sopa caòtica i incandescent. Després, mentre l'univers progressa i la temperatura es va refredant, sorgeixen agrupacions de partícules que originen els àtoms i combinacions d'àtoms que compondran els elements amb els quals es crearà la matèria. Així, a mida que l'Univers avança en la dimensió temporal i es refreda, sorgiran tota mena de combinacions de partícules que crearan galàxies, estrelles, planetes. En un d'ells, anomenat Terra, milers de milions d'anys més tard, aquestes combinacions de partícules i d'elements produiran aigua i altres components que faran sorgir la vida.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell