21 Maria Rosa en BSO original2wAquest divendres al vespre l’Auditori del Tívoli serà l’escenari d’una posada en escena del cinema mut amb música en directe. Una fusió que portaran a terme el col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre, que interpretaran la Banda Sonora Original en directe de la pel·lícula ‘Maria Rosa’, de Cecil B. De Mille.

Una obra que es passeja per les passions humanes més descarnades a partir d’una història d’amor, una gran mentida i un final totalment inesperat. Una excel·lent ocasió per gaudir d’una interpretació esplèndida per part dels músics en el context del cinema mut de principis del segle XX.

 

Guimerà va aconseguir el que molts dramaturgs contemporanis han somniat: poder arribar a fer un muntatge a Hollywood. ‘Maria Rosa’ es va estrenar en versió anglesa sota els focus de Broadway i durant la primera quinzena del segle XX les obres de Guimerà van gaudir d’una presència continuada als escenaris teatrals d’Amèrica del Nord, passant per més de vuitanta teatres diferents. La representació de ‘Maria Rosa’ als Estats Units va tenir tan bona acollida que l’any 1915 Cecil B. DeMille, va adaptar l’obra al cinema mut i va ser estrenada el 1916 comptant amb l’actriu Geraldine Farrar. Al final, aquest clàssic de Guimerà es va convertir en una pel·lícula d’una alta qualitat artística i tècnica que va ser molt ben rebuda pels crítics.

 

MARIA ROSA’

Dia: Divendres 4 de maig

Lloc: Auditori del Tívoli, 20.30 h

Preu: 6 € Amb descompte: 4 €

 



©2019 Ajuntament del Vendrell