el vendrell4La vila del Vendrell ha estat elegida Capital de la Cultura Catalana de l’any 2020 segons ha informat avui el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela. El Vendrell 2020 serà la dissetena Capital de la Cultura Catalana de la història.

 

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data de 25 de març de 2004.

La regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, ha declarat que "estem molt satisfets perquè aquest nomenament de Capital de la Cultura Catalana de l'any 2020 és un reconeixement a la feina feta i als actius culturals del Vendrell. Suposarà una projecció del municipi i ens posicionarà com a lloc d'interès en el mapa cultural i, també, turístic. Ara s'han de preparar tots els actes per estar a punt en el moment del relleu i es treballarà amb les entitats i els diferents sectors del Vendrell per a una programació àmplia i inclusiva".

El 16 de maig tindrà lloc l'acte de signatura de l’acord de nominació.

 

Més informació:



©2019 Ajuntament del Vendrell