04 25 recollida segell infoparticipa webL’Ajuntament del Vendrell ha tornat a revalidar el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del seu web municipal. Aquest distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.

 

Des de la creació d’aquests guardons, amb l’anàlisi de les dades corresponents a l’any 2013, l’Ajuntament ha obtingut el segell en totes les seves edicions, havent repetit enguany la seva qualificació més alta, un 96,15%. Aquesta qualificació és també la més alta de les comarques del Penedès/Garraf, i la tercera de les assolides entre els Ajuntaments de la província de Tarragona. Un total de 94 ajuntaments catalans, 6 consells comarcals i 3 diputacions, han obtingut el segell Infoparticipa en aquesta edició.

 

El Mapa InfoParticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP), per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure’n la seva millora. En la seva 3a edició a Catalunya, va incorporar més indicadors adaptats a la Llei de Transparència 19/2014 de 29 de desembre, així com també avaluacions dels consells comarcals, i el 2016 va incorporar també les diputacions.
 
En el mapa s’avaluen 52 criteris de transparència, i en funció del resultat obtingut i del nombre d’habitants del municipi s’atorga una de les següents distincions: “Segell Infoparticipa” o “Menció al Segell Infoparticipa”.

El regidor de Participació Ciutadana, Esports, Coneixement i Universitat, Ferran Trillas, va recollir el dia 25 d’abril el distintiu a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'esdeveniment el va presidir la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i va comptar amb les intervencions d'Amparo Moreno, directora del LPCCP; Miguel Ángel Gimeno, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya; Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, i Virginia Luzón, vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell