04 20 Illustracions de Delphine Labedan webAquest proper divendres 27 d’abril, a les 20h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició d’il·lustracions de Delphine Labedan. En el catàleg de la mostra, la mateixa Labedan explica que la seva relació amb les arts plàstiques i l'art en general es va iniciar des de ben jove amb la influència de la seva família: de la mare pintora i ceramista i del pare fotògraf professional.

L'any 2000 va iniciar els estudis d'Arts Plàstiques a la Universitat de Bordeaux i l'any 2002 va completar els seus estudis amb una carrera universitària d'Història de l'Art a la Universitat de Pau. Des de l'any 2005, Delphine Labedan viu a Catalunya i la seva voluntat és poder continuar treballant en les arts plàstiques i el món de la il·lustració, tant pel que fa en el vessant creatiu com en l’educatiu. Des de l’any 2006 és coordinadora i professora de pintura i dibuix a l’EMBA (Escola de Belles Arts de Salt) i també realitza els cartells per a la ciutat de Salt.

 

Pel que fa al treball artístic, Labedan explica que li agrada utilitzar el paper emprant diferents tècniques, com ara el carbó, els pastels, el collage, la tinta, l'aquarel·la i la pintura a l'oli, amb preferència per la tècnica mixta. El paper AQUARI del molí paperer de la Farga (Banyoles), realitzat amb primeres matèries nobles (cotó, lli, cànem, etc.) i amb coles i midons neutres li ha permès desenvolupar, aprofundir i buscar noves tècniques d'expressió tant en l'aquarel·la com en la tècnica mixta en tot tipus de formats. Bona part de la meva obra es centra en la creació lliure, molt sovint inspirada per la tradició japonesa i pels pobles i cultures d'arreu del món.

L’exposició romandrà oberta fins al 27 de maig de 2018. L’horari per visitar-la és de dimarts a dissabte de 17 h a 20 h i dissabte i diumenge d’11 h a 14 h. (L’1 de maig la sala romandrà tancada.)

 ©2019 Ajuntament del Vendrell