04 09 rp BPFest 03 webEl passat dilluns 9 d’abril, els Cellers Avgvstvs Forvm van acollir la roda de premsa de presentació del nou festival de música BPFest (Baix Penedès Festival), organitzat per l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell.

 

El president de l’AMBP, Jordi López, va explicar que, després de set edicions de la Mostra de grups de música del Baix Penedès, s’ha apostat per un esdeveniment amb més notorietat perquè els músics de la comarca surtin al carrer a presentar els seus treballs al públic i als programadors.

 

Per una banda, es deixa de fer una mostra itinerant i el BPFest se celebrarà al Vendrell, capital de la comarca, i, per una altra banda, s’augmenta l’activitat per esdevenir la gran festa de la música del Baix Penedès, mantenint les jornada professional que sempre han tingut una bona acollida.

El BPFest tindrà lloc el dissabte 12 de maig amb una vintena d’actuacions. Al matí, l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) acollirà la jornada professional; al migdia, es farà un doble concert vermut, i, a la tarda, tindran lloc els concerts en escenaris repartits en diferents espais del centre de la vila.

La regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, va destacar la importància d’acollir aquest festival al Vendrell “perquè com a capital de comarca també hem de ser referent en l’àmbit musical i perquè ens agrada omplir de música la nostra vila”.

Des de l’organització, s’avança la programació següent a l’espera d’acabar de confirmar participants a la jornada professional i grups que actuaran:

10:30 h - Cafè de benvinguda i inauguració del BPFest, a l’EMMPAC.

11 h: L3CM (Les tres claus musicals), a la Sala Agustí Cohí Grau, Auditori del Tívoli.

11.30 h: Xerrada sobre l'autogestió i la captació de nous públics, a càrrec de Silvia Duran, Representat de l'ICEC, a la Sala polivalent Auditori del Tívoli.

11.30 h: Taller gratuït de percussió per a totes les edats, a càrrec d'Àlex Carasol (musicoterapeuta) que finalitzarà amb un Cercle de Percussió, a la plaça del Tívoli.

11.30 h a 13 h: Masterclass a càrrec de Gloria Maurel (bateria). Socis de l’AMBP: gratuït - No socis: 8 euros, a l’EMMPAC.

12.30 h a 12:45 h: Presentació de la Guia de Grups 2018 amb la presència de Jordi Agràs i Estalella, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona; Eva Serramià Rofes, regidora de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, i Jordi López Serra, president de l’AMBP, a la Sala polivalent Auditori del Tívoli.

12.45 h a 13:30 h: Presentació Coproducció AMBP, a càrrec del grup Et-Co*, a la Sala Agustí Cohí Grau, Auditori del Tívoli.

12.30 h: Vermut electrònic a càrrec dels DJ's FerryLip, Dani Manyé, Miki Merka, a la plaça Vella.

13.00 h: Cercavila pels carrers de la vila i concert vermut tradicional a càrrec de Les gralles del Baix Penedès, a la plaça de les Garrofes.

14 h: Dinar de Triple Maridatge, a càrrec de Cal un Geni (Jordi Guillem), als Jardins del Museu Deu. Preu: 30 euros.

16.30 h: Taula rodona "Autogestió musical, opció o necessitat". Entrada gratuïta amb cafè inclòs per a tots els assistents.

17 h a 23 h: 3 escenaris (pl. Vella, pl. de les Garrofes, pl. de Francesc Macià) amb més de 15 formacions del Baix Penedès que ompliran de música i de festa la vila del Vendrell.

20.30 h a 00.00 h: Doble concert amb Gust a càrrec de Gemma Humet i la Bellvei Band. Preu de l’entrada: 15 euros, amb degustació i copa de cava inclosa. A la mitja part hi haurà un petit servei de restauració per a qui ho desitgi.

En properes comunicacions, es donarà més informació sobre el programa del BPFest.

Cartell

 



©2019 Ajuntament del Vendrell