04 11 Parc Ciutadella Mamut webEl passat dilluns 9 d’abril, al matí, el grup d’alumnes del curs d’alfabetització d’adults en català, organitzat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, va fer una sortida a Barcelona per participar en una activitat programada pel Gran Teatre del Liceu. La sortida es va oferir a un preu reduït, adaptat al grup participant, gràcies a una beca que proporciona aquesta mateixa entitat.

 

En tot moment el grup va estar acompanyat per una guia, qui va fer totes les explicacions de la visita i va fer interactuar les alumnes amb diverses preguntes. La visita va tenir inici al Vestíbul històric, un espai renaixentista molt elegant. El recorregut va continuar per la Sala de Concerts, una rèplica exacta de la impressionant sala original en forma de ferradura dissenyada per l'arquitecte Miquel Garriga i Roca l'any 1847. El següent punt de visita va ser el Saló dels Miralls, que durant molt anys ha estat punt de reunió de la burgesia catalana i que actualment és un espai de descans i trobada. L’última parada va ser el Foyer, un espai multidisciplinari ubicat sota la platea.

 

Mitjançant aquest recorregut, acompanyat amb les explicacions de la guia, les alumnes van poder ser testimonis del significat d’aquesta institució durant les diferents èpoques en la societat barcelonina al final del segle XIX.

Abans de dinar van tenir temps de fer un tomb per les Rambles fins arribar al Parc de la Ciutadella, per acabar, després d’una bona caminada i un breu dinar, a la Fira de Bellcaire (Encants Vells). Va ser una jornada agradable i les alumnes van poder viure la llengua catalana en una situació d’ús real fora de l’aula.

Per al seu aprenentatge, és important que les alumnes escoltin i intentin parlar en català fora de l'aula en contextos diferents als purament acadèmics i que coneguin el seu entorn més proper. Una bona manera d’aconseguir això és programar activitats d’aquest caire i potenciar-hi la participació de les alumnes.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell