04 10 Campionat escacs cecswAquest proper cap de setmana del 13 al 15 d’abril, l’Hotel NUBA de Coma-ruga (El Vendrell) acollirà el X Campionat de Catalunya d’Escacs per a cecs, organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a cecs (FECECS) amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell.

Aquest serà el segon any consecutiu que el Vendrell acull aquesta competició, que aquest 2018 amplia en un dia la seva durada i que espera tenir, segons els seus organitzadors, un nivell competitiu més elevat.

 

El format de la competició serà de 5 rondes amb un ritme de joc de 90 minuts per jugador, amb un increment de 30 segons per jugada realitzada. El número de participants serà de 20 jugadors i pel què fa als premis, els 3 primers classificats rebran un trofeu i un trofeu pel millor sub 1900. El guanyador del campionat de Catalunya Open d’Escacs 2018 serà proposat per a les Beques Prevent 2018. A més, els sis primers classificats tindran la possibilitat d’accedir al Campionat d’Espanya.

El president de la FCECS, Manel Eiximeno, ha agraït la col·laboració i el suport de l’Ajuntament del Vendrell en l’organització del Campionat i no ha descartat de que en properes ocasions pugui acollir-ne un altre de categoria superior. Eiximeno ha posat de relleu que “amb aquest Campionat es transmetran els valors dels escacs, una activitat esportiva, malauradament encara amb poc ressò mediàtic, però molt important perquè estructura la ment i potencia la part numèrica i matemàtica, que és cabdal per a les persones cegues en el seu desenvolupament educatiu”.

De la seva banda, el regidor d’Esports, Ferran Trillas, ha destacat el compromís de la Regidoria d’Esports amb el món dels escacs i, alhora, amb el de l’esport per a persones amb discapacitat. En aquest sentit s’ha mostrat molt satisfet de col·laborar amb la FCECS i ha animat als participants del campionat a conèixer el Vendrell i les seves platges durant la seva estada el proper cap de setmana.



©2019 Ajuntament del Vendrell