04 05 rp xarxa ocupacio consell comarcal webAquesta setmana, al Consell Comarcal del Baix Penedès, s'ha presentat la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès com un projecte que, per primer cop, aglutina totes les entitats de la comarca que intervenen en matèria d'ocupació mitjançant una xarxa de treball per donar una resposta integral i eficient a les necessitats laborals del territori. En el cas del Vendrell hi participa el Servei d'Ocupació L'EINA.

 

 

L’objectiu general de la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès és la realització d’un pla pilot i innovador per millorar l’ocupabilitat de les persones aturades i ajustar-ne el perfil professional al requerit per les empreses. Com a objectiu específic es pretén impulsar i estructurar el treball conjunt en l’àmbit de l’ocupació. També es preveu l’augment del coneixement del teixit empresarial de la comarca, amb la identificació d’oportunitats laborals i definició de nous perfils professionals demandats, i la prestació d’una atenció integral i personalitzada a la totalitat dels participants de la Xarxa. Per últim, aquest projecte també vol millorar les competències professionals de 75 persones aturades, amb dificultats per trobar feina, i capacitar-les per optar als nous llocs de treball i capacitar el personal tècnic dels serveis d’ocupació per optimitzar l’acció. Aquest projecte innovador neix precisament a una de les comarques més afectades per l’atur. Hi participen tots els ajuntaments, alguns amb els seus respectius serveis d'ocupació (El Vendrell, Calafell, l’Arboç, Cunit i la Bisbal del Penedès) i la resta mitjançant el Consell Comarcal del Baix Penedès.

 

El projecte de la Xarxa d’ocupació del Baix Penedès té un cost de 199.000 euros, subvencionat el 75% pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Servei d’Ocupació de Catalunya. El 25% restant del pressupost l’aporten els 14 municipis de la comarca que participaran en aquest pla. Durant aquest primer any del projecte, es realitzaran unes actuacions de diagnosi i de capacitació laboral per donar resposta a les necessitats i activitats específiques detectades a les empreses del territori, centrades en els àmbits professionals de soldador/a, auxiliar de cambrer/a de pisos i operari/a industrial logística.

 

Les persones aturades i les empreses interessades en participar en aquest projecte poden realitzar la seva sol·licitud a través de la pàgina xarxaocupaciobp.cat on hi trobaran un formulari que es dirigirà al servei d’ocupació municipal corresponent.



©2019 Ajuntament del Vendrell