03 27 14 OC48 webAquest proper dissabte 31 de març, la música de cambra serà la protagonista del concert a l'Auditori Pau Casals. L'Orquestra de Cambra Terrassa 48 farà un homenatge a una persona que va destacar en el món del violoncel. De fet, dins de la història de cada instrument ens trobem persones que han marcat petjada en el domini i desenvolupament d'aquest instrument, i en el cas del violoncel una d'aquestes persones és sense cap mena de dubte Luigi Boccherini.

 

Nascut a Lucca (Itàlia), Boccherini va esdevenir el més gran violoncel·lista del seu temps, igualant en capacitats virtuosístiques als millors violinistes contemporanis. Una vida viatgera que el portà a treballar tant a la seva ciutat de naixement com a Viena, França (on hi anà de gira amb el seu quartet, cosa molt poc freqüent en l'època) i, sobretot, a Madrid, on al servei de la cort espanyola i de la duquesa d'Osuna va realitzar un treball com a intèrpret i compositor en el que podríem anomenar potser l'etapa més llarga de la seva trajectòria. I com malauradament passa en altres grans noms artístics, Boccherini va morir en un estat d'extrema pobresa a Madrid, després de tot de fets familiars desafortunats i de malvendre en ocasions part del seu llegat.

 

Però el seu llegat musical ha perdurat:: una obra extensa on potser la part més coneguda és la seva música de cambra, ja que va ser el gran impulsor del format del quintet de corda. De fet, el seu fons musical és ampli: simfonies, música de cambra en diferents formats, concerts per a violoncel, etc.

En el concert d'aquest dissabte, a la sala de Sant Salvador (el Vendrell) oferiran una bona mostra: el virtuosisme del seu instrument amb el Concert per a violoncel núm 9 en Si b, de la mà extraordinària d'Òscar Alabau, passant per obres cambrístiques en format orquestral com La Tirana i la Música Notturna de Madrid i acabant amb una de les seves grans simfonies: La Casa del Diavolo.

Per comprar entrades anticipades, cal dirigir-se a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24), telèfon 977 66 56 84 (de 10 a 14 h), o bé al web www.ticketea.com. També es poden comprar a taquilla, el mateix dia del concert.


ORQUESTRA DE CAMBRA TERRASSA 48 'El cello de Boccherini'

Lloc: Auditori Pau Casals

Dia: dissabte 31 de març

Hora: 20.30 h

Preu: 15 €

Preu amb descompte: 12 €

 



©2019 Ajuntament del Vendrell