03 22 Junta seguretat01wAvui, al matí, a l’Ajuntament del Vendrell, s’ha celebrat Junta Local de Seguretat, a la qual hi han assistit l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; el director dels Serveis Territorials d’Interior, Joan Carles de la Monja; l’Inspector en cap de la Policia Local, Jordi Altarriba; el regidor de Governació, Rafel Gosalvez, així com diversos comandaments dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

L’alcalde ha destacat que, fent una comparació de les dades entre el març del 2017 i el febrer del 2018, les infraccions penals han disminuït un 3,1% al Vendrell i que aquesta xifra corrobora la tendència a la baixa dels últims anys. En concret, des del 2013 s’ha aconseguit una reducció del 23% en les infraccions penals. L’alcalde ha ressaltat que, enguany, i trencant la tònica habitual, el període d’estiu no ha estat el què ha registrat el nombre més alt d’infraccions, un fet que s’atribueix en gran part al dispositiu antiterrorista que hi havia activat en aquelles dates. També s’hi suma el fet que el passat estiu es posés en marxa un servei de vigilància privada al passeig marítim com a reforç a les tasques de la Policia local en el control del “top manta”.

En aquest sentit, la Junta Local de Seguretat ha valorat positivament el funcionament d’aquest dispositiu contra la venda il·legal, ja que va permetre que els agents de la Policia local poguessin dedicar més temps a tasques de seguretat en altres zones del municipi. Tan és així, que des de l’Ajuntament del Vendrell s’ha apuntat que -amb tota probabilitat- aquest proper estiu, durant els mesos de juliol i agost, es tornarà a contractar el servei de reforç de vigilància privada. Sobre aquest punt també s’ha avançat que enguany es seguirà posant el focus en el control en l’arribada de mercaderies.

D’altra banda, a la Junta de Seguretat d’aquest matí s’ha constatat un repunt dels robatoris amb força en domicilis, que han passat de 170 a 250 en el període analitzat. En aquest sentit, però, s’ha posat sobre la taula la recent detenció d’un grup organitzat que havia comès fins a 24 robatoris. En canvi, s’ha constatat un descens destacat del robatoris en vehicles.

Pel què fa a seguretat viària, s’ha posat sobre la taula l’estabilització de la xifra d’atropellaments al municipi, que han estat 26 -els mateixos que en el període anterior- la majoria en passos de vianants. En aquest punt s’ha ressaltat l’augment que s’ha fet de controls de trànsit: en concret, els controls d’alcoholèmia i substàncies estupefaents s’han incrementat en un 60%. I és que en relació als delictes relacionats amb la seguretat viària el delicte principal continua sent el de conduir sota els efectes de l’alcohol, seguit del de conduir sense el permís corresponent.

A la Junta local de Seguretat també s’ha avançat, per part de la Policia Nacional, que properament es tornarà a habilitar el servei d’expedició de DNI al Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell