03 21 barçakids 01 webDes del passat 13 de març i fins al proper 23 de març, el programa d’esport i valors Barçakids està instal·lat al Vendrell i, en total, hi participaran uns 350 alumnes de 6 escoles de primària del municipi: Teresina Martorell, Pla de Mar, Els Secallets, Marta Mata, Pau Casals i Àngel Guimerà.

 

El projecte Barçakids es planteja com una eina d’educació en valors a través de l’esport que ajudi a construir una societat més justa i solidària. Ja és el segon any que es desenvolupa al Vendrell -en aquesta ocasió, les activitats es fan a les instal·lacions de l’escola Teresina Martorell- i s’inclou en el marc del projecte #Invulnerables, un programa pilot de lluita contra la pobresa, del qual la capital del Baix Penedès en forma part.

 

Barçakids és un projecte desenvolupat per la Fundació del FC Barcelona dirigit als nens i nenes de 6 a 12 anys, que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. El seu programa escolar itinerant està dirigit als centres educatius de primària, i el curs 2017-2018 assoleix la seva sisena edició. Tot aquest temps hi han participat escoles d’arreu de Catalunya. Un equip d’educadors especialitzats, amb el suport de l’Edukit (centre de recursos mòbil), dinamitza tot el seu contingut en les seves diferents fases de l’activitat.

L’objectiu és, amb rigor pedagògic però al mateix temps per mitjà de procediments diversos, dinàmics i molt innovadors, promoure en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu. Els 5 valors que es potencien al programa Barçakids són l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició.

Amb la voluntat d’apropar i fer extensiu el projecte a tota la comunitat educativa, Barçakids compta també amb un portal web: fcbkids.cat.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell