03 21 FrauswEl personal d’aigües de tomoví, l’empresa mixta que gestiona el Servei Municipal d’Aigües del Vendrell, ha detectat 149 fraus en el consum d’aigua durant els darrers 12 mesos.

 

El Gerent del Servei Municipal d’Aigües de l’Ajuntament del Vendrell, Sergi Martí, explica que “periòdicament s’inspecciona la xarxa municipal d’abastament d’aigua per controlar i detectar possibles accions fraudulentes de consum d’aigua, amb el comptador manipulat o connexions sense autorització a la xarxa general”.

 

En aquest sentit, explica que el Servei ha adquirit una microcàmera que permet detectar derivacions de cabal entre la canonada general i el comptador particular.

Les accions fraudulentes afecten al rendiment de la xarxa, ja que es tracta d’una pèrdua incontrolada d’aigua i perjudiquen a tota la població, ja que provoquen l’encariment del preu de l’aigua de tots els vendrellencs. És per això que s’han detectat molts gràcies a la col·laboració dels veïns que tenien coneixement o sospita de connexions il·legals, comptadors manipulats o ús inapropiat de l’aigua.

Tal i com ha explicat la regidora de Serveis de l’Ajuntament del Vendrell i Consellera d’Aigües de Tomoví, Camil·la Barnadas “quan es detecta un possible frau, s’estén acta, es talla l’aigua i es comunica al propietari de l’habitatge. Però cal diferenciar les mesures en casos de vulnerabilitat social i les dels accessos fraudulents al servei d’aigua”

 ©2019 Ajuntament del Vendrell