03 20 Gerard NietowLa fórmula de trio amb piano, guitarra i contrabaix, encetada cap el 1940 pel Nat King Cole Trio, ha tingut una evident continuïtat. Són nombrosos els pianistes que han liderat formacions d’aquest tipus. I és aquesta fórmula la que ha triat Gerard Nieto per publicar el seu primer treball discogràfic 'Reunion blues', enregistrat a l'Auditori Pau Casals. El presentarà aquest dissabte 24 de març, a les 20.30h, a l’Auditori Pau Casals, acompanyat de Kike Angulo a la guitarra i Pere Loewe al contrabaix.

Gerard Nieto pertany a la generació de pianistes que han hagut d’omplir el gran buit que es produeix amb la desaparició de Tete Montoliu. Des d’aleshores, a Catalunya s’ha anat consolidant una destacada llista de pianistes de qualitat, i Gerard Nieto ocupa un lloc destacat en aquesta llista. La seva trajectòria formant part de diverses formacions (La Vella Dixieland, la Big Band Jazz Maresme, Shakin’ All, etc.) l’ha anat afermant com un dels nostres més destacats representants del piano-jazz. El seu darrer pas ha estat la formació d’aquest projecte amb dos músics formidables: el guitarrista Kike Angulo i el contrabaixista Pere Loewe.

Kike Angulo, coneixedor a fons de tota la història de la guitarra-jazz, és capaç d’adaptar-se a qualsevol estil i aportar amb inspiració, creativitat i bon ofici, el matís més adient a cada circumstància estilística en que es pot trobar.

Pere Loewe posseeix també aquesta flexibilitat i capacitat d’adaptació, donant en tot moment prioritat a la funció rítmica del contrabaix, imprescindible en aquest cas, donada l’absència de bateria en el trio.

Amb un repertori agradabilíssim, integrat majoritàriament d’estàndards i clàssics del gènere, aquest trio ens ofereix un jazz que posa en relleu allò que en aquesta música és fonamental, allò que li dóna la seva identitat i que n’ha fet un llenguatge estimat a tot el món, el swing, i també als recursos expressius que donen al fraseig dels instruments la mateixa calidesa i sensualitat que caracteritza la música vocal afroamericana.

Per comprar entrades, cal adreçar-se al web Ticketea (tel. 902 044 226, www.ticketea.com), a la regidoria de Cultura (la Rambla 24, 977 66 56 84), de dilluns a divendres de 10 a 14h, o bé a la taquilla, una hora abans de la representació, si l'aforament ho permet.

 

GERARD NIETO REUNION THREE

Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20.30 h
Preu: 10 €
Preu amb descompte: 7 €



©2019 Ajuntament del Vendrell