24 Gimàstica gent gran1wDel 19 al 23 de març tindran lloc les inscripcions per participar en el Curs d'entrenament de la memòria, el Curs de txi-kung i el Curs d’activitat física adaptada per a gent gran (Vital Activity), que organitza l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell. Les inscripcions es poden realitzar a Serveis Socials, al carrer Quarter, 4, del Vendrell. Les places són limitades.

El curs d’entrenament de la memòria comença el 3 d’abril. L’activitat anirà a càrrec de l’Associació Trèvol i es durà a terme els dimarts de 9.30 h a 11 h i d’11.30 h a 13 h a l’Esplai del Tívoli. La matrícula per a aquest taller té un cost de 33 euros per trimestre (abril-juny). El curs té com a objectius principals exercitar la memòria, potenciar les diferents funcions cognitives, prevenir el deteriorament cognitiu, afavorir la comunicació i potenciar les relacions.

El curs de txi-kung començarà el 4 i el 6 d’abril, segons l'opció. Els matriculats en la primera opció faran la classe els dimecres d'11 h a 12.30 h a l'Esplai del Tívoli. La segona opció proposa l'exercici cada divendres de 10 h a 11.30 h, en aquest cas, a l'Esplai del Tancat. Aquest taller anirà a càrrec de Vital Activity. La matrícula té un cost de 33 euros per trimestre (abril-juny).

El txi-kung és una gimnàstica procedent de la Xina que possibilita un rendiment físic i intel·lectual més gran i contribueix a l'equilibri emocional. Es practica a través d'uns exercicis suaus que no requereixen esforç físic. Els objectius d'aquest art oriental són exercitar el cos i la ment; expressar el moviment natural, lent i fluid, per harmonitzar el cos a través de la circulació de la sang i d’energia, i aprendre a utilitzar la respiració en sincronització amb el gest. Aquesta disciplina té diferents avantatges per a la salut, com millorar la respiració, la coordinació i la circulació sanguínia; regularitzar la tensió arterial; millorar les digestions; facilitar la concentració, la memòria i la relaxació, o estimular les defenses del cos.

Les activitats físiques adaptades per a la gent gran es divideixen en activitats de gimnàstica que es realitzen a l’exterior i activitats físiques saludables que es realitzen a l’interior dels diferents esplais del Vendrell.

La gimnàstica a l’aire lliure és una activitat física adaptada i dirigida amb els diferents aparells adaptats per a la gent gran. Aquestes activitats començaran el 4 d’abril, segons l'esplai on es realitzin. L’horari a l’Esplai del Tívoli és de dimecres de 9.30 h a 10.45 h. A l’Esplai del Tancat és també els dimecres, d’11 h a 12.15 h.

Les activitats físiques saludables per a gent gran es realitzen a l’interior dels esplais i són un treball de combinació de teràpia d’esquena, prevenció de caigudes, relaxació i reeducació postural. Aquestes activitats començaran el 5 i 6 d’abril de 2018, segons l’esplai. L’horari a l’Esplai del Tívoli és el divendres de 9.30 h a 10.45 h. A l’Esplai del Tancat és el dijous d’11 a 12.15 h.

Les activitats de gimnàstica adaptada per a gent gran aniran a càrrec de Vital Activity. La matrícula per aquest curs té un cost d’11 euros per trimestre (abril-juny), i les places són limitades.



©2019 Ajuntament del Vendrell