05 19 joves idees acte premiats webAquest mes de març s’inicia l’onzena edició del concurs “Joves amb idees”. A través d’aquesta iniciativa de l’Ajuntament del Vendrell, L’EINA Espai Empresarial organitza els seminaris i tallers de generació d’idees i creació d’empreses i dinamitza el concurs d’idees de negoci. L’objectiu de tot plegat és fomentar l’esperit emprenedor entre els joves i motivar-los per tal que generin idees empresarials i valorin l’autoocupació com a possible sortida professional. Per al desenvolupament del projecte, es compta amb la col·laboració dels centres d’educació secundària del municipi que ofereixen estudis de batxillerat i cicles formatius. Concretament, en aquesta onzena edició del concurs hi participen el col·legi Sagrat Cor, l’Institut Andreu Nin, l’Institut Baix Penedès i l’Institut Mediterrània.


L’activitat consta d’una primera fase integrada pels seminaris i tallers de generació d’idees i creació d’empreses, que pretenen aproximar el món de l’empresa i la figura de l’empresari als estudiants, estimular la seva creativitat i treballar conceptes com ara la viabilitat comercial i econòmica. A partir d’aquí, els joves s’hauran d’organitzar en grups i desenvolupar una idea de negoci que doni resposta a un repte plantejat per l’Ajuntament. De tots els treballs presentats, se seleccionaran sis finalistes, que hauran de presentar els seus projectes davant del Jurat el divendres 11 de maig, en una jornada de caràcter acadèmic i lúdic. Aquest Jurat, que estarà format per representants de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament del Vendrell i el Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell, entre d’altres, serà l’encarregat d’avaluar les idees i lliurar els premis als tres guanyadors.


Al llarg de les deu edicions que s’ha dut a terme el concurs “Joves amb idees”, hi han participat 890 joves i s’hi han presentat 196 idees de negoci, algunes d’elles de gran originalitat. El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, destaca que “aquest concurs és un projecte consolidat al Vendrell i és una aposta de futur perquè al municipi hi hagi un important teixit empresarial i, per això, és primordial començar des dels instituts promovent el foment de l’emprenedoria”.


El repte d’enguany serà “Desenvolupar idees innovadores de negoci que es puguin implementar en el comerç del Vendrell” i els alumnes que hi participaran enguany són:

Sagrat cor: 16 alumnes
Andreu Nin: 22 alumnes
Baix Penedès: 27 alumnes
Mediterrània: 21 alumnes.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell