03 09 Reunió Penedes MarítimwAquesta setmana ha tingut lloc una nova reunió entre els Ajuntaments de Cunit, Calafell i El Vendrell per tal d'establir accions a favor del desenvolupament turístic dels municipis del Penedès Marítim. Els responsables de les regidories de Turisme de Cunit, Calafell i El Vendrell s'han tornat a reunir per tal de coordinar noves propostes de promoció turística del territori del Penedès Marítim. Una de les accions que es va posar sobre la taula és ofertar un seguit de rutes de senderisme i de cicloturisme que recorressin tots els municipis, a banda d'incloure les pròpies de cada localitat.

Una nova proposta va ser la celebració d'un esdeveniment que conjugués l'enoturisme, la gastronomia local amb actuacions musicals amb arrel al Penedès Marítim, amb l'objectiu de desestacionalitzar el turisme i programar-lo fora de la temporada alta.

Com a atractiu turístic importantíssim dels municipis es troba la celebració del Carnaval. En aquest sentit, la Comissió del Penedès Marítim va incidir en la promoció de les Rues de Carnaval de cada localitat de cara al proper any, i l'ajustament i compatibilitat de les hores de cada Rua perquè tothom les pugui gaudir, tant participants com visitants. Així com que existeixi la possibilitat de traslladar-se entre municipis amb transport públic (tren i autobus) per gaudir de les Rues.

Segons explica Jaume Casañas, regidor de Turisme de Cunit "Aquesta nova trobada ha estat molt productiva, les noves propostes i idees van encaminades a l'impuls del nostre territori, en aquest cas, partint dels principals actius que tenim els municipis del Penedès Marítim. Entre tots podem aconseguir tenir més presència i posicionar-nos com a destí cada cop més consolidat".

Per part de l'Ajuntament del Vendrell, la regidora de Turisme Eva Serramià ha incidit en "el bon ritme amb què avança el treball d'aquesta Comissió, que de ben segur donarà els seus fruits en benefici del nostre territori. Si aportem i compartim cadascun dels municipis els nostres punts forts podrem seguir creant nous escenaris que siguin atractius pel visitant."

Maite González, regidora de Turisme de Calafell valora igualment molt positivament aquestes trobades "Tenim clar que sumar les nostres ofertes turístiques és determinant, i és un pas endavant. Cal que aprofitem els recursos que tenim com a municipis i podrem acollir entre tots a tothom aquell que ens visita per gaudir dels nostres municipis".



©2019 Ajuntament del Vendrell