02 28 rp dia andalusia webAhir, a la tarda, en roda de premsa a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, es va fer la presentació dels actes de celebració del Dia d'Andalusia al Vendrell, a càrrec de la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, i la presidenta de la Casa Cultural Andalucía García Lorca del Vendrell, Luisa Carreño.

Avui, 28 de febrer, és el dia institucional d'Andalusia i, a partir de les 21 h, a la Casa Cultural Andalucía García Lorca del Vendrell, es farà un vi d'honor i la cantada d'himnes d'Andalusia i Catalunya.

 

El diumenge 4 de març, a les 10:30 h, a l'Església parroquial del Vendrell, es farà una Missa Rociera i, tot seguit, a la Rambla Josep Cañas, tindrà lloc una mostra folklòrica a càrrec dels quadres de ball Embrujo Andaluz, Ojos de Luna, Azalea y Zambra i el cor rociero Divina Pastora. Al finalitzar, a la seu de l'entitat, es farà un dinar de germanor.

 

El dissabte 10 de març, a partir de les 21 h, hi haurà les actuacions dels cantaors Cristian Cosano i Morenito de Jaén, acompanyats pel quadre de ball Embrujo Andaluz i Javier García a la guitarra, en una nit flamenca. El dissabte 17 de març, a les 19 h, tindrà lloc una conferència sobre García Lorca. I el dissabte 24 de març ,a les 14 h, es farà un potatge de Setmana Santa. Aquests tres actes tindran llo a la seu de l'entitat.

La presidenta de la Casa Cultural Andalucía García Lorca del Vendrell, Luisa Carreño, va convidar a tothom a participar en els actes per a un enriquiment dels intercanvis culturals entre les persones que viuen a Catalunya i tenen diferents orígens de procedència. La regidora de Cultura, Eva Serramià, va posar èmfasi en la figura de García Lorca, "la vida i obra del qual s'ha de posar en valor". Serramià també va fer referència a la influència de Guimerà en l'obra del poeta, dramaturg i prosista andalús.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell