DIA DE LA DONA CARTELL A3 EINA 2018 FINAL bajawAmb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’EINA organitza una trobada-entrevista amb la periodista i corresponsal de televisió Rosa M. Calaf, un referent del periodisme femení, que al llarg d'una extensa carrera professional ha conegut i informat sobre els principals conflictes succeïts al món al llarg dels últims quaranta anys. En concret, l’acte tindrà lloc al Centre cívic L'Estació el divendres 2 de març, a les 19 hores. Sílvia Martínez, periodista de RTV el Vendrell, serà la conductora de l'entrevista a Rosa Maria Calaf.

En finalitzar l'acte, les persones assistents gaudiran d’una copa de cava en companyia de la convidada.

 

ROSA M. CALAF

Periodista. Corresponsal de TVE, amb 26 anys de carrera a l'exterior. Va obrir la corresponsalia de Moscou, per a la Unió Soviètica i la de Hong Kong, per a Àsia Pacífic. Ha estat corresponsal a Nova York, per a Estats Units i Canadà; a Buenos Aires, per a Amèrica del Sud; a Roma, per a Itàlia i el Vaticà; a Viena, per als països de l'Est, i a Xina durant l'any olímpic. Ha informat per TVE des de 93 països sobre política i economia, conflictes i catàstrofes, cultura i societat.

Ha visitat en total 170 països en viatges personals d'aventura i coneixement. Ha recorregut amb cotxe 50.000 km i 21 països africans durant 13 mesos.

Nascuda a Barcelona, és llicenciada en Dret i Periodisme, Institucions Europees (Universitat lliure de Brussel·les) i Ciències Polítiques (Cursos Extensió Universitat de Califòrnia - Los Angeles).

Va formar part de la plantilla de TVE des de 1970 fins a 2009. Va ser membre de l'equip fundador de la Televisió de Catalunya, TV3, com a directora de programació i producció. En l'actualitat és presidenta del Centre Internacional de Premsa de Barcelona que agrupa els corresponsals estrangers acreditats.

Entre els guardons rebuts cal destacar-ne: Ondas 2001, a la millor labor professional; Periodista de l'Any 2001, del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Women Together, de les Nacions Unides; Cirilo Rodríguez, a la millor labor a l'estranger 2007; A tota una vida, de l'Acadèmia de Televisió i Víctor de la Serna 2008, de l'Associació de la Premsa de Madrid. Doctor Honoris causa 2008 per la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i Miguel Hernández (Elx).

 

L’acte està organitzat per l’EINA amb la col·laboració d'ADECCO i DIVAN MOBLES.



©2019 Ajuntament del Vendrell