02 20 rp 30 Plus webAquesta setmana, el regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, ha presentat una segona edició del 30 PLUS de l’EINA, un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que té com a objectiu la inserció laboral de persones en situació d’atur de 30 anys i més, preferentment entre 30 i 45 anys amb baix nivell formatiu. El programa està adreçat a 50 participants i properament es farà pública la convocatòria.

 

Amb el programa 30 PLUS es rep orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació; s’adquireixen competències i/o formació relacionada amb el contracte de treball, i s’ofereix la possibilitat d’obtenir experiència professional mitjançant un contracte laboral.

 

La part de formació és obligatòria amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat i les oportunitats d’inserció, i el seu contingut estarà directament relacionat amb el lloc de treball a desenvolupar que, en el cas del Vendrell, estarà relacionat amb el comerç, la restauració, les tasques administratives i la gestió de magatzems, entre d’altres que puguin sorgir. A més, es fa una formació complementària dirigida a adquirir un conjunt de competències, habilitats i aptituds requerides per a múltiples ocupacions.

Pel que fa a l’experiència professional a través un contracte laboral, es realitza mitjançant qualsevol modalitat contractual que s’ajusti a les condicions del programa, amb una durada mínima de 6 mesos. Les persones contractades reben el salari corresponent al contracte que es realitzi, i el Servei d’Ocupació de Catalunya subvenciona l’equivalent al salari mínim interprofessional vigent fins a un màxim de 9 mesos.

El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, ha fet un balanç molt positiu sobre la primera edició del programa 30 PLUS, ja que “de les 50 persones que hi van participar, 48 van ser contractades en pràctiques i, el més important, 24 han renovat el contracte”. Des de l’EINA també s’agraeix la predisposició i la col·laboració de 180 empreses de la comarca implicades en aquest programa.

Per a més informació i inscripcions:

L'EINA - Servei d’Ocupació, tel. 900 33 88 33 o al web www.leina.org

 



©2019 Ajuntament del Vendrell