02 20 reunio ministre fomentwEl ministre de Foment, Íñigo de la Serna, es va reunir aquest dimarts amb els representants del Pacte de Berà a la Sala d'Autoritats de l'Aeroport del Prat per tractar sobre la problemàtica de la N-340 i, especialment, sobre l'aplicació del pacte que ha de desviar el trànsit pesat de l'N-340 a l'AP-7 a la zona del Penedès i l'Ebre. A la trobada hi van assistir els alcaldes d'Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, el Vendrell, Bellvei, l'Arboç, Castellet i la Gornal, Santa Margarida i els Monjos, així com la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès.

En concret, a la reunió,  el Ministre de Foment es va comprometre a agilitzar al màxim els tràmits per desviar els camions de l'N-340 cap a l'AP-7, tot i que sense concrear una data exacte.  De la Serna va assegurar que la tramitació administrativa per fer efectiva aquesta mesura és molt complexa i no depèn, únicament, del Govern espanyol. De la Serna sí va comprometre's amb els membres del Pacte de Berà a treballar amb la màxima celeritat, i alhora, a mantenir-los informats dels avenços en els tràmits a través de la Subdelegació del Govern a Tarragona.

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va lamentar la manca de concreció de dates per part del Ministeri de Foment, i va explicar que des del Pacte de Berà es va traslladar al ministre la necessitat que l'acord del desviament de camions a l'AP-7 pugui ser efectiu abans de l'estiu, quan la N-340 viu una situació més crítica. 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell