02 06 premiats xatonada popular 2018 webEl passat diumenge 4 de febrer, el Vendrell va celebrar la Xatonada Popular amb el 32è Concurs de Mestres Xatonaires, la 31a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 25a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el 2n Xató Experience.

 

Amb la previsió de pluja i fred, es va instal·lar una carpa de grans dimensions que va permetre poder fer la gran festa de la gastronomia el Vendrell amb tota normalitat.

 

La guanyadora del Concurs de Mestres Xatonaires va ser la vendrellenca Griselda Soler, que ja va guanyar aquest concurs l’any 2013. El segon classificat va ser Sergi Rovira; la tercera, Maria Sarasa Bernabé; la quarta, Palmira Plans; el cinquè, Josep Lluís Fernández, i el sisè, Carlos Fuentes.

A l’Exhibició de Xatonaires Infantils hi van participar més de 200 nens i nenes que havien fet els cursets “Aprèn a fer xató”, entre els quals es va sortejar una PlayStation 4 i un val de regal per bescanviar per un joc, gentilesa de Telelux.

Durant la jornada es van repartir degustacions de xató, es va fer la tradicional trobada de plaques de cava i la ruleta solidària va anar a càrrec de l’escola Garbí.

A l’espai Xató Experience va tenir lloc un show cooking a càrrec d’Oriol Castro, 2 estrelles Michelin i ambaixador de la Ruta del Xató. Com a actes previs, el dissabte 3 de febrer, a la tarda, els infants van poder gaudir de l’espectacle del Mag Nebur i d’un taller d’experimentació per elaborar una coca rústica de xató.



©2019 Ajuntament del Vendrell