01 23 ple webEl Ple ordinari d’aquest dimarts va debatre i aprovar quatre propostes i mocions. En primer lloc, i per unanimitat, el Ple va donar llum verda a la proposta del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya d’instal·lació d’una càmera tèrmica de vigilància per prevenció d’incendis forestals al terme municipal.

Agafant com exemple proper l’Ajuntament de Bonastre que, amb col·laboració amb l’Agrupació de Defensa Forestal, ja va instal·lar càmeres tèrmiques de vigilància en els punts més alts del municipi, o veient les iniciatives que estan emprant municipis com el Montmell, La Bisbal del Penedès o Sant Jaume dels Domenys, el ple del Vendrell va acordar signar un conveni amb la Federació ADF Penedès/Garraf per tirar endavant el desplegament d’aquest sistema d’alerta ràpida d’incendis forestals al Vendrell.

D’altra banda, la moció presentada pel grup municipal del Partit Popular per a l’ampliació i millora del servei de correus postal de l’empresa concessionària Unipost SA va quedar aprovada amb 16 vots a favor (Govern+PxC+Cs+ERC+PP) i 3 abstencions (SSP i SP). En el debat es va explicar que, tot i que el contracte amb Unipost acabi el proper mes de març, caldrà tenir en compte aquestes millores del servei de cara a la propera licitació. En concret, la moció demana que es revisi el funcionament del servei de repartiment del correu postal per tal de detectar les incidències i queixes de la ciutadania i que s’ampliï l’horari d’atenció al públic, habilitant-se horaris de tardes i dissabtes.

El ple d’aquest dimarts també va aprovar la moció presentada pel grup municipal d’ERC de suport i adhesió al manifest de la plataforma Somescola.cat (https://www.somescola.cat/manifest-per-la-consolidacio-proteccio-i-millora-del-model-educatiu-catala/) per refermar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa. El punt va rebre 12 vots a favor (Govern+SSP+SP+ERC) i 7 en contra (PxC+Cs+PP).

Per últim, el ple va aprovar, per unanimitat, una moció presentada pel grup municipal d’ERC per establir una bonificació en la taxa de recollida de residus per utilització de la deixalleria comarcal a partir de l’exercici 2019. En concret, la moció estableix que els tècnics municipals estudiïn un sistema que permeti mesurar la utilització de la deixalleria comarcal per part dels ciutadans del Vendrell; que amb els resultats obtinguts es formulin les sinergies necessàries amb el Consell Comarcal del Baix Penedès per a poder integrar aquest control en l’accés a la deixalleria i que, com a màxim, al setembre del 2018 s’activin les formules necessàries per configurar un sistema d’altes i establir les condicions per poder acollir-se a les futures bonificacions que s’acordin. I per últim, que a les ordenances fiscals del 2019, figuri una bonificació en la taxa de recollida de residus.

El ple va tenir l’absència de la regidora Mari Luz Ramírez de Ciutadans i del regidor Rubén Suan, de Som Poble.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell