12 18 Presentació TemporadawLa guia d’espectacles culturals “Temporada” va néixer fa tot just un any per aglutinar, en una sola publicació, l’oferta musical i teatral del Vendrell. Passat aquest temps, els programadors dels diversos espais escènics del Vendrell -el Teatre Àngel Guimerà (TÀG), l’Auditori Pau Casals i l’Auditori del Tívoli- han fet balanç i consideren que el treball conjunt ha estat positiu i ha revertit en un augment i diversificació del públic.

Tot just abans de les festes de Nadal, i pensant en l’oferta cultural com a possible regal per aquestes dates, han presentat el contingut de la programació del primer semestre de l’any 2018. La tònica continua sent la d’oferir un ventall eclèctic de propostes de qualitat, que arribin al màxim de públic, tant per quantitat com per perfil d’espectadors.

Programació

En els propers mesos, l’Auditori Pau Casals acollirà propostes del tot heterogènies. Trencarà el gel el jazz de la Barcelona Big Blues Band Feat i el saxofonista Dani Nel·lo el dissabte 20 de gener.

La programació del 2018 continuarà fent difusió del treball d’escoles i conservatoris de música de la demarcació i, així, el diumenge 28 de gener, el Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona actuarà a l’Auditori en un concert en què es podran sentir peces de bandes sonores de pel·lícules i musicals.

Els programadors del “Temporada” també aposten per promoure el talent de valors emergents i en aquesta línia s’emmarca el concert del duet Alquímia Musical, amb la soprano Núria Vilà i la pianista Berta Brull, que es farà el 3 de febrer a l’Auditori Pau Casals.

L’Orquestra Camerata XXI, habitual de la programació vendrellenca, canviarà en aquesta ocasió d’espai i en lloc de l’Auditori Pau Casals actuarà al Teatre Àngel Guimerà el 17 de febrer, presentant-hi “El carnaval més animal”, una producció que combina teatre, música i imatge.

El públic familiar també trobarà propostes a mida en aquesta temporada. La primera serà “Cinemúsica”, un homenatge al cinema mut pensat per a infants d’entre 6 mesos i 4 anys, que tindrà lloc el 18 de febrer a l’Auditori del Tívoli.

Portant al Vendrell un gènere poc habitual com és el cabaret contemporani, el TÀG acollirà el 24 de febrer el nou espectacle de The Chanclettes: l’espectacle esbojarrat i compromès “#DPutuCool”.

El jazz continuarà a l’Auditori Pau Casals els 3 de març amb Saphie Wells&The Swing Cats, una formació que repassa a l’estil més pur dels anys trenta i quaranta temes de Duke Ellington o George Gershwin.

El públic familiar tornarà a tenir una cita el 4 de març al Teatre Àngel Guimerà amb l’espectacle “Safari”, que aborda el tema del bullying i intenta potenciar actituds positives.

El 10 de març, l’Auditori Pau Casals rebrà els alumnes avançats de grau professional del Conservatori de Música de Vila-seca.

L’endemà, 11 de març, el TÀG acollirà la comèdia “Prefiero que seamos amigos”, protagonitzada per Lolita Flores i Luis Mottola.

El 17 de març, l’Auditori del Tívoli rebrà una de les cares més conegudes dels nostres escenaris, el cantant i guitarrista Xarim Aresté, que hi presentarà el seu nou disc “Polinèsies”.

El 18 de març, petits i grans podran gaudir del nou xou de The Penguins, “54-46” Reggae per Xics Ràdio, al TÀG, en el qual la música reggae i la música tradicional fan de fil conductor.

El dissabte 24 de març, l’Auditori Pau Casals acollirà un concert de jazz amb Gerard Nieto Reunion Three amb un repertori d’estàndards i clàssics del gènere. I el 31 de març, el mateix Auditori rebrà l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i el seu concert titulat “El cello de Boccherini”.

Tornant al teatre, el 7 d’abril el TÀG acollirà el thriller en clau de comèdia “Sota la catifa”, i l’endemà, el 8 de març, l’Auditori Pau Casals serà escenari de La Capsa de les llavors, un espectacle familiar de música, cançons i poemes.

També l’Auditori Pau Casals, en aquest cas el dia 14 d’abril, acollirà la Giulia Valle Ensemble, una banda de primer nivell. També en clau de jazz, l’Auditori del Tívoli rebrà el 20 d’abril el Josep Maria Domènech Trio acompanyat pel saxo tenor Sergi Castan, proposant una revisió del repertori d’Stan Getz.

La recta final del mes d’abril la protagonitzaran l’espectacle, al TÀG, del Cor Zóngora i Mone, amb música de music-hall (22 d’abril) i l’espectacle teatral Sol, Solet, d’Àngel Guimerà 28 d’abril), produït pel Teatre Nacional de Catalunya i amb direcció de Carlota Subirós, també al TÀG.

El maig arrencarà amb la projecció el divendres 4, de Maria Rosa, la pel·lícula de Cecil B. De Mille amb la banda sonora original en directe, a càrrec del conjunt d’instrumentistes de l’Institut del Teatre.

L’Auditori Pau Casals acollirà el 12 de maig el concert dels pianistes del Conservatori de Música de Cervera i el 19 de maig, la Big Band de l’Escola Músics acompanyada d’Eladio Reinon (saxo) i David Pastor (trompeta).

El final de Temporada també el posaran artistes de casa: el diumenge 20 de maig, el TÀG rebrà al Cor Orfeó Parroquial i el seu espectacle “Un viatge de pel·lícula”, mentre que l’Auditori Pau Casals serà, el 3 de juny, l’escenari del concert de l’Orquestra de l’EMMPAC i de les alumnes premiades a la Beca Agustí Cohí Grau 2017.

Les entrades pels espectacles es poden comprar ja a través de Ticketea (www.ticketea.com) i a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24). També es podran adquirir a taquilla (una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament ho permeti).

En aquest número del “Temporada”, el públic també hi podrà trobar la programació de gener a juny de l’Orgue del Vendrell, així com el calendari de representacions dels Pastorets del Vendrell i dels Pastorets infantils. A la publicació també s’hi recullen les exposicions previstes a la Sala del Portal del Pardo i al Museu Deu.

Tota la informació es pot consultar a www.temporada.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell