12 05 rp projecte acollida families nouvingudes escoles webLa Ballaruga, entitat formada per les AMPA dels centres educatius del Vendrell, ha aconseguit una subvenció de la Generalitat per posar en marxa un projecte d’acollida de famílies immigrades nouvingudes als centres educatius.

L’objectiu és garantir la sociabilització, participació i normalització a la comunitat educativa i al seu entorn d’aquestes famílies amb l’ajuda d’un mentor.

En aquest sentit, s’estan fent sessions informatives per tal de trobar persones que, de forma voluntària, vulguin ser mentores per ajudar aquestes famílies en la seva integració al Vendrell. Les persones interessades es poden adreçar a La Ballaruga (Hotel d’Entitats, c/ Camí Reial, 17, tel. 977 66 40 02).

El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha destacat que “l’escola és un vehicle important d’arrelament, ja que facilita que la família nouvinguda entri en contacte amb altres famílies, que conegui les tradicions del municipi i les activitats que s’hi fan, que, en definitiva, s’integrin a la societat d’acollida i que, tot plegat, es tradueixi en uns bons resultats acadèmics dels seus fills”.

El projecte es desenvoluparà amb la implicació dels centres educatius, les AMPA, les dinamitzadores i els mentors.



©2019 Ajuntament del Vendrell