11 29 Conveni Fem Pinya laCaixawL’Obra Social “la Caixa” ha fet una donació de 4.000 euros al projecte “Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell”, que té com a objectiu recollir fons destinats a ajudes de menjadors escolars i que ja ha arribat a la seva cinquena edició. El director de l’Oficina de Caixabank de la Carretera de Valls, Pere Marcé, i el cap de colla dels Nens del Vendrell, Pere Rovira, van signar ahir al migdia el conveni de col·laboració per oficialitzar el donatiu. L’acte es va dur a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell i també hi van ser presents l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer i el regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez.

El projecte “Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell” és un programa iniciat l’estiu del 2013 des dels Serveis Socials de l’Ajuntament, conjuntament amb la colla castellera dels Nens del Vendrell, amb la finalitat de garantir una bona alimentació a tots els nens i nenes del municipi, i en especial a aquells que, per motius econòmics i familiars, es troben en una situació de més vulnerabilitat. Aquest va ser el punt de partida d’un projecte que ha anat creixent i al qual s’han sumat nombrosos col·lectius de la vila, tant entitats com voluntaris. Entre aquestes iniciatives solidàries s’hi troba, precisament, l’assaig solidari que organitzen els Nens del Vendrell a principis d’any o altres propostes com el Mercat solidari que organitza l’Associació de Veïns de Sant Salvador o el projecte artístic “A 4 mans”.

Des de l’any 2013, l’Obra Social “la Caixa” ha anat fent importants aportacions anuals al projecte, Fem Pinya. Tant el cap de colla dels Nens del Vendrell com l’alcalde i el regidor de Serveis Socials han agraït el donatiu de l’Obra Social “la Caixa” i van valorar positivament el fet que el “Fem pinya” hagi permès crear una xarxa solidària a la vila. Pere Rovira ha puntualitzat que per la colla castellera és una satisfacció col·laborar amb un projecte que coincideix plenament amb un dels objectius de l’entitat, com és el treball de cohesió social.

Els diners del projecte “Fem pinya” es destinen a complementar les beques de menjador que atorga la Generalitat de Catalunya i que també compten amb una aportació de l’Ajuntament del Vendrell. Aquest curs, per exemple, el projecte ha permès complementar a 65 nens i nenes de les escoles del Vendrell. Un altre dels valors importants del projecte, segons l’alcalde, és que el Fem Pinya permet agilitzar la resposta en casos d’extrema urgència. Les beques arriben parcialment als escolars en forma de 2,3,4 o 5 dies setmanals de cobertura del menjador escolar.



©2019 Ajuntament del Vendrell