11 La venjança dAbdel Quartet BrossawAquest proper dissabte 25 de novembre, a les 20:30h, a l’Auditori del Tívoli, el Quartet Brossa, juntament amb Mohamed Soulimane, violí àrab, Santi Figueras, llaüt i Abba Ycobalzeta a la narració, interpretaran el concert que porta per títol “La venjança d’Abdel”.

El Quartet Brossa proposa al violinista i percussionista Mohamed Soulimane per abordar la peça musical barroca “Suite Abdelazer” més coneguda per “La venjança del moro”, accentuant la voluntat del seu compositor Henry Purcell d’imitar sonoritats morisques, i tot fent-la interactuar amb músiques tradicionals àrabs de l’època, juntament amb Santi Figueras. D’aquesta manera, i també acompanyant-ho de la narració de la història d’Aphra Ben per part de la televisiva Anna Ycobalzeta, descobrirem com de rica és la música i la cultura quan es teixeixen ponts i diàlegs. I com de trista i gèlida és la humanitat quan es sustenta en la por, l’odi i la violència.

L’estiu de 1676 el compositor barroc anglès Henry Purcell va escriure una suite incidental basada en una obra de teatre d’Aphra Ben, una de les primeres escriptores femenines professionals de la historia de la literatura. La peça, titulada “La venjança del moro”, és una tragèdia colossal que deixa curts als guionistes de les millors series d’avui en dia. Situada a la península ibèrica, en plena època de la “reconquesta” i les revoltes mudèjars, l’obra relata el periple del jove príncep Abdel, que mogut per la venjança contra el cruel assassinat del seu pare, s’infiltra en una cort cristiana on les famoses pulsions de l’amor i la voluntat de poder convertiran la història en un bany de sang.

El Brossa Quartet de Corda, format per Aleix Puig i Pere Bartolomé als violins, Imma Lluch a la viola i Marçal Ayats al violoncel, que des del 2014 és la formació resident a l’Auditori Pau Casals, actuaran juntament amb el reconegut violinista Mohamed Soulimane, especialitzat en música àrab, amb Santi Figueras al llaüt i la tiorba i amb les narracions d’Anna Ycobalzeta, de recent reconeixement a través de la sèrie Merlí de TV3 i d’altres com Polseres Vermelles, Ventdelplà o Plats Bruts, i amb una llarga trajectòria en el món del teatre.



©2019 Ajuntament del Vendrell