11 15 dia internacional eliminació violencia envers dones roda webEl Vendrell torna a organitzar diversos actes emmarcats en la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre), una diada que s’ha convertit en un símbol de lluita per eradicar aquest tipus de violència. Rafel Gosalvez, regidor de Polítiques de Gènere i d'Igualtat, ha explicat que, al Vendrell, l’acte institucional tindrà lloc el dijous 23 de novembre, a les 19:30 h, al Centre cívic L’Estació, amb una encesa d’espelmes i la lectura del manifest unitari i consensuat entre la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les associacions municipalistes.

El mateix 23 de novembre, al Centre cívic L’Estació, també s’inaugurarà l’exposició “Dones de paper” de Marta González Alturo, que es podrà visitar fins al 14 de desembre. En la seva obra, Marta González reflecteix els conflictes interns i els sentiments més profunds des de la seva experiència personal.

D’altra banda, els dies 20 i 29 de novembre, de 19 h a 21 h, al Centre cívic L’Estació, es farà el taller “Com viure en parella”, a càrrec de Javier Rodríguez, generador de canvis personals, i Carmen Torrella, terapeuta emocional. Per participar-hi, es poden fer les inscripcions fins al 20 de novembre. El taller és gratuït.

Gosalvez ha aprofitat la roda de premsa de presentació dels actes per donar dades sobre l’evolució de les dades de maltractament a les dones al Vendrell, entre el 2016 i el 2017, amb data de 31 d’octubre. Sobre maltractament físic, l’any passat es van registrar 55 casos i aquest any 42, i, pel que fa al psicològic, el 2016 se’n van registrar 52 i el 2017 en van ser 37. El regidor ha declarat que “tot i la disminució d’aquests casos, no podem estar contents perquè el nostre objectiu és arribar a xifres zero i, per això, s’està treballant per eradicar aquesta xacra de la nostra societat”.

Programa d'actes

 



©2019 Ajuntament del Vendrell