2017 10 26 jornada marca ciutat tortosa 02 webEl passat dimarts 24 d’octubre, el Campus de les Terres de l’Ebre de la URV va acollir una jornada de debat sobre les marques de ciutat i de territori com a estratègies impulsores de desenvolupament. La cap de la Unitat de Turisme de l'Ajuntament del Vendrell, Carme Sivill, va participar en la primera taula de jornada dedicada a marques de ciutat.

 

A l’octubre del 2016, l’Ajuntament del Vendrell va iniciar un procés d’elaboració d’una marca de territori que ajudi a posicionar el municipi dins del panorama de les ciutats mitjanes de Catalunya i reforci també la seva identitat col·lectiva. L’objectiu de la marca de territori no es redueix, però, al disseny d’un logotip i un eslògan, sinó que ha de permetre dotar la ciutat d’un relat comú, representatiu i perdurable. El projecte de conceptualització, disseny i execució de la marca, impulsat des de la Regidoria de Turisme, ha estat encarregat a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, que compta amb un grup de recerca expert en branding territorial i amb experiències prèvies en ciutats com Vic i Figueres.

 

Al gener del 2017, es va posar en marxa una fase de participació ciutadana amb l’obertura d’una enquesta on-line que tots els ciutadans del Vendrell, de primera o segona residència, podien contestar. Aquesta enquesta complementava els altres treballs que s’estaven portant a terme, tots ells en el marc d’una estratègia de participació ciutadana que incloïa entrevistes en profunditat i, també, vuit grups focals de discussió. En aquests moments, el projecte es troba en la fase d’avaluació dels resultats i s’ha iniciat el procediment d’adjudicació del contracte de servei per al disseny i comunicació gràfica de la identitat corporativa de la marca “El Vendrell”.

La jornada estava organitzada per la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV. El seu director, Juan Antonio Duro, va posar de relleu la importància de disposar de recursos perquè una ciutat o territori se sàpiga vendre i posicionar-se davant de clients globals..

 



©2019 Ajuntament del Vendrell