06 11 portada expo Pardo BaltàwAquest proper divendres 10 de novembre, a les 20h, tindrà lloc la inauguració de la nova exposició de la Sala del Portal del Pardo: es tracta de la mostra col·lectiva “Art, terra i foc: Cinc artistes i la ceràmica”. Cinc artistes plàstics relacionats de forma directa o indirecta amb el taller Ceràmica Baltà de Guardiola de Fontrubí han creat una sèrie d’obres ceràmiques sota el paraigua d’aquest taller.

Fèlix Plantalech, August Rosell, Josep Moscardó, Xavier Aballí i Josep Maria Baltà són els noms que componen aquesta mostra, que consta d’un centenar de peces de diferents formats i tècniques ceràmiques. L’exposició anirà acompanyada de fotografies de murals ceràmics realitzats pels artistes, així com d’una obra pictòrica de format mitjà.

La iniciativa neix amb una clara voluntat de continuïtat i agrupa els artistes que ja col·laboren amb el taller, els quals faran els pròxims anys una sèrie de mostres itinerants d’obra ceràmica realitzada per artistes d’altres disciplines artístiques.

L’objectiu és que les exposicions es vagin succeint en diferents punts del territori català per donar a conèixer un suport que molts artistes descarten per desconeixement i per dificultat tècnica, i posar en valor la ceràmica com a suport o mitjà per a molts artistes.

L’exposició es podrà visitar a la Sala del Portal del Pardo fins al 10 de desembre, en horari de dimarts a dissabte de 17 h a 20h i dissabte, diumenge i festius d’11 h a 14 h.



©2019 Ajuntament del Vendrell