11 02 copa creativa01 webLa campanya de dinamització comercial i territorial "Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir", organitzada per 34 municipis de Catalunya, ha guanyat la “Copa España Creativa 2017” entre 20 projectes seleccionats.

 

La campanya, que té com a objectiu dinamitzar el comerç de proximitat en els nuclis antics i el coneixement dels municipis organitzadors, la va promoure el Vendrell l’any 2011 i aquell any va comptar amb la participació de 8 localitats. A l’any 2017, la campanya, amb l’impuls dels mateixos municipis organitzadors i amb el suport de la Generalitat, Pimec Comerç i les quatre diputacions, s’ha consolidat amb la participació de 34 municipis, 1.920 comerços i 30 associacions de comerciants. En el marc d'aquesta campanya, sota el lema Comprar al barri té premi, els 34 municipis han repartit 1.190 premis, valorats en 106.050 euros, entre els clients dels comerços adherits a la campanya. Per cada compra, el client rebia una butlleta que l’habilitava per participar en el sorteig d’experiències gastronòmiques, nits d’hotel, visites guiades, espectacles i productes típics de cadascun dels municipis organitzadors de la campanya. A més de premiar la compra als nuclis antics, també dóna a conèixer la riquesa i el patrimoni de cada municipi convidant als guanyadors, amb un acompanyant, a passar un dia complet.

En representació dels 34 municipis, aquesta iniciativa va ser defensada per Mònica Rucabado, coordinadora del Pla de Barris del Vendrell i d’aquest projecte comú, i pel Servand Casas, alcalde de Mediona, en el “V Fórum de Ciudades y Territorios Creativos de España, Cultura e Innovación, motores del turismo sostenible y creativo” que es va celebrar els dies 26, 27 i 28 d’octubre a Melilla. El jurat li va concendir el premi per tractar-se d’un exemple de col·laboració i de compromís humà per potenciar el patrimoni social, històric i cultural dels municipis que formen part de la campanya, a més de reconèixer els valors del projecte: imaginatiu, innovador, pioner i transversal que crea xarxa de col·laboració per resoldre inquietuds comuns. Fomenta el diàleg públic-privat, és interdepartamental (comerç, cultura i turisme), dinamitza el comerç, fomenta el coneixement del territori i és flexible en número de participants i a cada realitat.

La Copa Creativa 2017 va ser lliurada pel president de la Ciutat Autònoma de Melilla, Juan José Imbroda.

Els 34 municipis premiats son: Arbúcies, Artesa de Segre, Balaguer, Besalú, Calafell, Caldes de Montbui, Centelles, el Vendrell, Falset, Figueres, Juneda, la Bisbal d’Empordà, la Selva del Camp, les Borges Blanques, l’Arboç, l’Escala, Llagostera, Lleida, Manresa, Mediona, Mollerussa, Roda de Ter, Roses, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sallent, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Súria, Torelló, Tortosa, Ulldecona i Vilanova del Camí (13 de Barcelona, 7 de Lleida, 7 de Tarragona i 7 de Girona).

Gràcies a tots els comerciants i associacions de comerciants per fer-ho possible.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell