10 24 Fotogrup instawalk Vendrell 21102017 webUna quarantena de membres de la comunitat d’Instagramers Tarragona han participat en un Instawalk per descobrir els indrets i paisatges del Vendrell que van inspirar i formar part de la vida de Pau Casals, en un visita organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, InstagramersTgn, El Paisatge dels Genis i Turisme de l’Ajuntament del Vendrell, i celebrada el dissabte 21 d’octubre.

 

L’Instawalk ha començat al Museu Pau Casals, a la platja de Sant Salvador, una visita que posa de manifest la universalitat de l’obra i la ferma personalitat del mestre.

 

La sortida ha continuat amb la visita al celler familiar Avgvstvs Forvm on els participants han descobert bells paisatges de vinya amb vistes al mar. S’hi ha celebrat un sorprenent tast de vinagres i un dinar entre vinyes basat en productes km0 de la zona, a càrrec de L’O, l’Obrador vendrellenc Oriol Rossell i amb vins del celler.

Després de dinar, ha tingut lloc la visita a Casa Nadiua en la que va néixer Pau Casals, l’església del Vendrell, la plaça Ramon i Vidales i la pl. Nova – on hi ha l’estàtua de Pau Casals-, de forma que el centre de la Vila ha apropat els instagramers a l’infant Casals.

“Afortunadament en tots els meus viatges, mai m’ha abandonat l’infant del Vendrell”, va dir Pau Casals.

El fi de festa ha tingut lloc a l’emblemàtic riuet d’Aigües termals, a la platja de Coma-ruga, on s’ha pogut fotografiar una vermella posta de sol, acompanyada d’una copa del cava reserva de “La Música”, dels reconeguts cellers Jané Ventura.

Aquest és el tercer dels quatre Instawalks organitzats enguany a la Ruta del Paisatge dels Genis. El primer va tenir lloc el 8 d’abril al Mont-roig de Joan Miró i, el segon, el 30 de setembre a l’Horta de Sant Joan de Picasso. El cicle finalitzarà l’11 de novembre, al Reus de Gaudí.

El paisatge de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre va marcar i inspirar quatre grans Genis universals, Gaudí, Miró, Casals i Picasso, en les seves vessants personals i artístiques, amb el seu entorn físic, social i cultural.

El Paisatge dels Genis és una experiència turística per descobrir les claus per a la interpretació de les obres d’aquests personatges en les seves disciplines artístiques -la pintura, l’arquitectura o la música- i dels valors que transmeten aquestes mateixes obres: la Pau, la Universalitat d’allò local, la Transcendència, el Treball i la Innovació, que contribueix a desvetllar per què aquest territori ha marcat tant l’obra de quatre Genis universals.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell