cartell big draw webPer primera vegada es celebra The Big Draw al Baix Penedès. Des de les regidories de Cultura i Joventut de l’Ajuntament del Vendrell, i des de Jove Baix Penedès del Consell Comarcal, es treballa aquest projecte de manera interinstitucional per fer possible aquesta festa del dibuix a la comarca. L’objectiu és encoratjar a persones de totes les edats a explorar idees i expressar la seva creativitat.

L’acte central serà al Vendrell, aquest dissabte 28 d’octubre

, durant tot el dia, a la plaça Nova. L’acció principal és “Dibuixo per a tu, dibuixa per a mi”, que consisteix en l’edició 4.000 postals viatgeres que arribaran als camps de refugiats de la guerra de Síria.

 

Aquestes postals tenen la portada en blanc i es divideixen en dues parts. Tothom qui ho desitgi podrà dibuixar la meitat del dibuix. D’aquesta manera, quan arribi a la seva destinació, les persones que ho rebin podran acabar el dibuix. Aquesta acció demostra que l’art és universal i no té fronteres. A més, es podrà donar la voluntat i aquests diners es destinaran íntegrament a les entitats col·laboradores.

 

 

Es faran fotografies de tot el procés de l’acció, i amb tot el material es farà una exposició a l’Aparador Jove de l’Oficina Jove del Baix Penedès.

L’edició de les postals és gràcies al patrocini de la Impremta Ramon del Vendrell. La imatge del “Dibuixo per a tu, dibuixa per a mi” és de l’artista Pablo Ariel. I Open Cultural Center és una de les organitzacions que portarà les postals a un dels camps de refugiats de Grècia.

En paral·lel, la plaça Nova es vestirà per l’ocasió amb diverses activitats complementàries i participatives, com:

  • “Fes art amb un bolígraf”, a càrrec de "Arte Azul", Pablo Ariel.
  • “La màgia de la sorra”. Dibuixa amb sorra.
  • “Reciclem”. Qualsevol objecte es pot reciclar dibuixant-hi.
  • “Agafa un carbonet i deixa’t anar”.
  • “Les línies de les flors”, a càrrec de Camil·la Pérez Salvà.
  • Mural amb guixos, a càrrec dels alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Baix Penedès.
  • També es comptarà amb la col·laboració d’altres artistes de la comarca.

    D’altra banda, es podrà adquirir el llibre Amic meu, un projecte d’Open Cultural Center amb pròleg de Màrius Serra. I Open Cultural Center farà dues xerrades per explicar la seva tasca, una a les 12 h i una altra a les 19 h.


    Es fa un agraïment a totes les persones que col·laboren desinteressadament per poder celebrar The Big Draw al Vendrell, una proposta cultural que fins ara no s’havia celebrat mai al Baix Penedès i que s’espera que es consolidi.

    Des de l’organització s’anima a tothom a anar a la plaça Nova del Vendrell, aquest dissabte, per unir-se a una comunitat global per celebrar el llenguatge universal del dibuix.

    The Big Draw va néixer l’any 2000 al Regne Unit i s’ha anat extenent arreu del món: www.thebigdraw.org.

    Més informació: Regidoria de Cultura, tel. 977 66 56 84.

    Cartell

    Informació sobre Open Cultural Center

     

     

    

    ©2019 Ajuntament del Vendrell