10 02 bienna inauguracio02 webEl passat divendres 29 de setembre, a les 20 h, a la Sala Portal del Pardo (el Vendrell), va tenir lloc la inauguració de l’exposició dels 15 ceramistes seleccionats de la IX Biennal Internacional de Ceràmica, i el jurat va fer públic l’atorgament dels premis següents:

1r premi, a l’obra Yo<>Yo (06) d’Isabel Alfaro, de Madrid (Espanya)

2n premi, a l’obra Refugiats de Roser Oter, de Santa Oliva (Tarragona)

3r premi, a l’obra 23 de Sílvia Granata, de Savignano sul Rubicone (Itàlia)

 

Menció especial, a l’obra Receptacle de percepció de Daisuke Yamagishi, de Toyota (Japó)

 

Els membres del jurat d’aquest certamen van destacar l’alta qualitat i la diversitat de les peces seleccionades. I de les tres peces premiades van posar de relleu la força estètica i la tècnica utilitzada. També van valorar molt positivament la important projecció internacional que està assolint la Biennal Internacional de Ceràmica del Vendrell. En aquesta edició s’hi han presentar 206 obres de 103 ceramistes d’arreu del món.

El Jurat que va decidir els tres premis i la menció estava format per Eva M. Serramià, regidora de Cultura i Festes; Jacint Comellas, ceramista; Montse Frisach, crítica i periodista d'arts visuals, i David Places, tècnic de promoció cultural de l’Àrea d'Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda.

Els tres premiats d’aquesta edició de la Biennal s’emportaran els següents premis: el primer premi, 4.000 €; el segon premi, 2.500 €, i el tercer premi, 1.000 €. A més, les tres guanyadores compartiran una exposició conjunta (l’octubre del 2018), amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotografies de les obres que s’exposaran, realitzades per un fotògraf professional, i un text de cada artista.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell