02 10 Taula comunitàriawLa Taula Comunitària del barri de Ca l’Escori i els pisos Planas i la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell organitzen el dissabte dia 7 d’octubre la tercera edició de la “Festa al Barri”. Aquesta tindrà lloc al carrer de Sant Joan des de les 4 de la tarda i fins a les 8 del vespre i està oberta a la participació de tothom. Per aquest motiu, la festa ha previst activitats per a totes les edats. Entre elles, destaca per exemple, la pintada del mur per a la convivència al carrer de Sant Joan a càrrec de l’artista guanyador de la darrera edició del Cultura Urbana, diversos tallers i manualitats, jocs infantils, demostracions de ball i de Dj’s, titelles, berenar pels petits i moltes coses més. La Fundació dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 també participarà en aquest esdeveniment mitjançant un racó en el quals els infants podran acolorir la mascota dels Jocs" Tarracus" i tindran de regal productes promocionals dels Jocs. D’aquesta manera es pretén onar visibilitat als JJMM218 i aprofitar per informar i fer participar a la població d'aquest sentiment de pertinença a un municipi que es seu de la disciplina d’handbol femení.

La “Festa al Barri” és una iniciativa que ha sorgit de les entitats que participen a la Taula comunitària per dinamitzar i promoure activitats per fomentar la convivència i el civisme en aquest barri. En concret, les entitats participants que organitzen la festa al barri són el Casal Jove del Vendrell, l’Associació de Dones Al-Manar, els Jocs del Mediterrani 2018, l’Associació Cultural de Joves de Catalunya, l’Associació Cultural Àrab del Baix Penedès, Càritas, El Ventall-Fundació Sta. Teresa, La Ballaruga, La Trinxera, el Joven de Ur, l’escola de ball Ball-em, així com veïns i veïnes a títol individual. També hi participen les regidories de Serveis Socials, Educació, Joventut, Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

Què és la Taula Comunitària?

La Taula Comunitària del Vendrell és un punt de trobada d’associacions i persones per crear vincles i promoure noves iniciatives que permetin l’intercanvi entre generacions i el coneixement de les diferents cultures que conviuen al Vendrell. És un punt de trobada viu i dinàmic en el què, depenent dels projectes i iniciatives, se sumen noves entitats i persones que volen participar de les activitats que es van generant.


La Taula va néixer fa tres anys des de la regidoria de Serveis Socials i l’Associació CEPS Projectes Socials. Mica en mica s’ha anat consolidant com a espai col·laboratiu que permet, sobretot, un treball en xarxa, de manera que les mateixes entitats que hi participen, paral·lelament, han endegat nous projectes.

Gràcies al paper actiu que tenen les entitats, a més de la festa, la Taula Comunitària organitza durant tot l’any tallers, xerrades i d’altres iniciatives com ara classes de català i castellà per a persones estrangeres, xerrades sobre els drets i deures de les comunitats de veïns, xerrades de sensibilització sobre la violència envers les dones, tallers de cuina, cursos d’autoestima i moltes més. Aquestes propostes donen fruit gràcies a la coordinació de la regidoria de Serveis Socials i la implicació de les regidories d’Educació, Joventut, la Policia Local i els Mossos l’Esquadra.

El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez, ha valorat positivament el funcionament de la Taula comunitària del barri de Ca l’Escori i els pisos Planas i en aquest sentit considera que és una iniciativa que en un futur es podria anar implementant en altres barris del Vendrell.

Es pot trobar informació sobre la tasca que es duu a terme des de la Taula Comunitària a través del Facebook: Desenvolupament comunitari al Vendrell o bé adreçant-se a la regidoria de Serveis Socials.



©2019 Ajuntament del Vendrell