09 27 rp setmana gent gran webLa Setmana de la Gent Gran del Vendrell ja té a punt el programa d’activitats de la seva dotzena edició, que es durà a terme del 23 al 29 d’octubre. Aquesta tradicional trobada està adreçada a les persones de més edat, però oberta a tothom, amb la voluntat que sigui el màxim de participativa possible. Cal recordar que per a alguns dels actes cal realitzar inscripció prèvia i el termini per fer-ho s’inicia aquest dilluns 2 d’octubre i finalitza el dia 20.


Les activitats es posen en marxa el dilluns 23 d’octubre amb una caminada popular El Vendrell-Sant Salvador-El Vendrell, que sortirà a les 9h des del Monument als Castellers. Les persones que hi vulguin participar hauran d’aportar, com a inscripció solidària, un quilo o litre d’aliments, preferentment llet, sucre i macarrons, que són els què actualment són més necessaris segons Càritas.

D’altra banda, el dimarts 24 d’octubre, es farà una excursió a l’Espai Montseny de Viladrau. El preu de la sortida és de 25 € i inclou el transport, el dinar i les visites. Les inscripcions per a l’excursió s’han de fer al Centre cívic l’Estació.

Per al dimecres 25 d’octubre, de les 17h a les 19h, s’ha programat una xerrada i taller pràctic sobre “Activitats saludables de la vida quotidiana”, que anirà a càrrec de Vital Activity.

Els actes de la Setmana de la Gent Gran continuaran el dijous 26 d’octubre amb la trobada “Fils i agulles”, una exhibició i mostra de treballs fets amb fils i agulles (puntes de coixí, punt de mitja, ganxet, punt de creu, mig punt, patchwork...) que es durà a terme de les 17h a les 19h, a la plaça Nova.

Aquesta 12a edició de la Setmana de la Gent Gran també inclourà tres sessions de ball de tarda: la primera el divendres 27 d’octubre, que es farà a l’esplai de Gent Gran del Tancat a partir de les 19h. En aquest cas, l’aforament és limitat i per participar-hi també cal aportar un quilo o un litre d’aliment. La segona i la tercera seran el dissabte 28 d’octubre, a les 18h: una a l’esplai de Gent Gran del Tívoli i l’altra a l’esplai de Gent Gran de Coma-ruga. L’aforament també és limitat i com a entrada també caldrà aportar un aliment solidari.

La Setmana clourà el diumenge 29 d’octubre amb el dinar de celebració de les Noces d’Or, a les 14h, adreçat a parelles que compleixin els 50 anys de casats durant el 2017. Enguany s’hi han inscrit 18 parelles. A banda de compartir el dinar, amb pastís inclòs, rebran com a obsequi un vídeo enregistrat pels alumnes del mòdul d’Imatge i so de la Casa d’Oficis amb entrevistes i imatges de cada parella. Un fet que reforça les relacions intergeneracionals, que enriqueixen tant la gent jove com la gent gran, que comparteixen aquests moments d’elaboració del vídeo.

També el diumenge 29, a les 18h , al Teatre Àngel Guimerà, acollirà la representació teatral de l’obra “Florido pensil” organitzada pel Grup de Dones del Vendrell. Les entrades tenen un preu de 5 euros.


La Setmana de la Gent Gran del Vendrell està organitzada per l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell en col·laboració amb les quatre associacions de gent gran del municipi (l'Associació de Gent Gran del Vendrell, l'Associació de Gent Gran del Tancat, l'Associació de Jubilats i Pensionistes dels barris marítims i l'Associació de Jubilats i Pensionistes del Vendrell).



©2019 Ajuntament del Vendrell