09 27 el gos de casawLes escoles del Vendrell i la comarca ja disposen del dossier de les Activitats Educatives per al curs 2017-2018 per tal que aquestes puguin completar el currículum escolar. L’oferta consta de més d’una seixantena d’activitats, que es proposen des dels diversos museus del Vendrell, la Biblioteca pública Terra Baixa, l’Escola municipal de Música Pau Casals, l’Orgue i altres equipaments culturals de la vila, coordinats per la Regidoria de Cultura.

D’una banda, l’oferta d’activitats té com a objectiu apropar l’àmplia oferta cultural del Vendrell, el seu patrimoni museístic i els seus personatges il·lustres als nens i nenes de la vila, i de l’altra, presentar la cultura com a font de coneixements, estímuls i aprenentatges que es sumen als què ja inclou el currículum escolar.

Cada curs es fa un programari nou d’entre el qual els mestres dels centres escolars del Vendrell escullen les activitats que els van millor per complementar el currículum escolar. També es presenta una proposta d’aprenentatges bàsics recomanables amb la qual es pretén que els nens i nenes visitin, de forma ordenada i no reiterativa, els equipaments culturals del municipi.

Les activitats estan distribuïdes per nivells educatius, des de l'escola bressol fins a Batxillerat i cal dir també que totes les visites dels Museus es poden adaptar a les escoles d’educació especial que hi estiguin interessades. La majoria de propostes educatives també estan obertes a les escoles i instituts de tot Catalunya. Moltes de les activitats són gratuïtes, tot i que també n'hi ha algunes que són de pagament.

El dossier es pot consultar al web www.elvendrell.cat/museus . Hi col·laboren el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès i el Camp d’Aprenentatge Pau Casals.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell