09 26 llibre apeles fenosa webLa Diputació de Tarragona i Viena Edicions presenten el proper dimecres 4 d’octubre, a les 18:30 h, al Museu d’Art Modern de Tarragona, el llibre Apel·les Fenosa, entre París i el Vendrell, escrit per Josep Miquel Garcia, director de la Fundació Apel·les Fenosa, amb fotografies de Jean-Marie del Moral. L’ acte comptarà amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i l’alcalde del Vendrell i president de la Fundació Apel·les Fenosa, Martí Carnicer.

 

L’obra esdevé la tercera gran monografia sobre Apel·les Fenosa després del llibre de Raymond Cogniat, d’edicions Poligrafa (1969); del de Jean Leymarie, de l’editorial Skyra (1993), i dels dos volums del catàleg raonat, obra de Nicole Fenosa i el professor Bertrand Tillier.

 

Profusament il·lustrat, amb una selecció de setanta fotografies en blanc i negre, on apareix Apel·les Fenosa a la Casa del Portal del Pardo del Vendrell, però també a París, al seu taller de Boulevard Saint-Jacques i a la seva residència de la Rue Boissonade. Jean-Marie del Moral retrata Apel·les Fenosa esculpint, o passejant per la natura, o amb racons i detalls dels seus estris i les seves escultures, grans i petites.

Jean-Marie del Moral va conèixer Apel·les Fenosa als anys vuitanta i va retratar-lo periòdicament fins a la seva mort, esdevenint el principal testimoni fotogràfic de la seva obra i trajectòria.

El text del llibre aproxima a Apel·les Fenosa amb una visió original, ressaltant la seva importància a través dels seus col·leccionistes, els seus galeristes i els seus amics, principalment els més destacats poetes del segle XX que han glossat la seva obra.

Després de la presentació, la Fundació Forum de Tarragona inaugurarà una mostra de fotografies de Jean-Marie del Moral.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell