09 26 DSC08382.1 webEl 25 de setembre va tenir lloc, a la Sala La Fusteria del Vendrell, la inauguració de l’exposició “La vida i l’obra de Benvingut Socias Mercadé (1877-1952)”, organitzada per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, els Amics de l ‘Orgue del Vendrell, el Grup Pessebrista del Vendrell amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vendrell, el Consell Comarcal del Baix Penedès i la Diputació de Tarragona. L’acte va comptar amb la presència de Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, Eva Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès i regidora de Cultura, Xavier Mercadé, president dels Amics de l’Orgue i Nativitat Castejón, comissària i autora del text de l’exposició.

Benvingut Socias Mercadé (el Vendrell, 1877-1952) fou un destacat concertista i professor de piano, organista i compositor. Va exercir la seva activitat docent a l’Escola Municipal de Música de Barcelona i arribà a ser catedràtic de piano del Conservatori del Liceu. Va actuar en nombrosos concerts a Barcelona i al Vendrell. Va consolidar la seva carrera de concertista amb gires artístiques per Europa i Amèrica del Nord. La seva obra abraça des de composicions religioses fins a sardanes, música de cambra i composicions musicals per acompanyar textos poètics d’autors catalans.

Aquesta és la primera exposició que se li dedica en la qual es fa una aproximació a la seva figura des de diferents vessants: la formació musical, l’activitat docent, les actuacions al Vendrell i a Barcelona, les gires artístiques per Europa i Amèrica del Nord, les seves amistats, la seva vida a la finca la Plana del Vendrell i les seves relacions amb concertistes d’arreu.

Hi ha previstes visites guiades a l’exposició: el 27 de setembre, el 4 d’octubre, a les 17.30 i el 8 d’octubre a les 11 h.



©2019 Ajuntament del Vendrell