09 25 cultura urbana 02 grafit guanyador webLa setena edició de Cultura Urbana del Vendrell arriba més lluny que mai. Enguany els guanyadors masculins del campionat de Sweet 16 Bboying tindran la seva plaça en la final internacional de California (EUA) de l’any que ve.

 

La jornada va tenir lloc el passat dissabte 23 de setembre durant tot el dia. Al matí va tenir lloc el concurs de grafits al carrer de Ramon Abadal, a la zona del Puig, amb més d’un centenar de participants que van realitzar les seves creacions en dos formats diferents: uns van apostar pel dibuix i altres per la signatura. En la primera categoria va guanyar Mario Catalan, de Barcelona, que va fer un al·legoria al voltant de la pel·lícula “It”. En segon lloc va quedar Anna Agudo, de Collbató, amb el retrat de la cara d’un tigre. En la categoria de signatura es va emportar el primer premi Àlex Escolar, de Segur de Calafell.

 

Pel que fa a la competició de Bboying Sweet16, que es va celebrar a la plaça Nova, el primer classificat va ser Breakbern de Barcelona. Per tant, aquest premi li dóna el passaport directe per anar a la competició americana internacional. Shadzik, de Polònia, va quedar en segon lloc. Pel que fa a les noies, en la competició Queen 16, el primer premi va ser per la jove Law, de Granada. Aquest trofeu també li permet entrar directament en la part final de la competició europea que se celebra a Alemanya. La jove belga Stormy va quedar en segona posició.

Van tancar la jornada els Mc’s o batalles de galls que, en aquesta edició, els participants havien d’escollir dues temàtiques a l’atzar i calia basar-se en elles durant la seva “lluita” davant del públic. El primer classificat va ser Àngel 7, de Martorell, i el segon va ser Juancar, de Cervelló.


Al llarg de la jornada es va reunir a la plaça Nova un nombre molt important de públic per gaudir d’aquesta jornada que va guanyant adeptes i participants.

Cada any aquest tipus de cultura està agafant més embranzida dins la societat. Són més les poblacions, propostes i col·lectius que se sumen a aquesta manera d’entendre l’art. Un dels aspectes que hem de destacar és el gran nivell de tots els participants en aquesta competició que un cop més acollia la vila del Vendrell. Gràcies a la feina feta des de la Regidoria de Joventut i a la seva implicació, la cita vendrellenca es troba entre les més destacades del calendari europeu.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell