09 20 rp proteccio animal webLa Regidoria de Protecció animal està cercant persones que, de forma voluntària, vulguin col·laborar per tenir cura i treure a passejar els gossos del refugi i en el control de les colònies de gats.

El regidor, Rafel Gosalvez, ha explicat que el Refugi de gossos té 14 gàbies i funciona com a centre de transferència. Si en un termini de 21 dies no ha estat reclamat per cap persona, es busquen alternatives com l’adopció o l’acollida. En aquest sentit, s’estan fent una anuncis per Televisió el Vendrell amb una fitxa de cada gos per donar-los visibilitat i potenciar possibles adopcions. També s’està valorant de presentar aquests gossos a través de xarxes socials específiques, ja que s’ha constatat que, en molts casos de pèrdua d’un animal, a través de les xarxes socials de Policia Municipal s’han pogut tornar als seus propietaris.

En aquests moments, el Refugi acull 11 gossos i la majoria no tenen xip. Rafel Gosalvez ha manifestat que cal conscienciar molt més sobre la importància de posar un xip identificatiu als gossos, ja que facilita el retorn de gossos perduts als seus propietaris i tenir informació si hi ha alguna incidència relacionada amb algun gos. En relació amb aquesta qüestió, hi ha previst fer un cens dels animals que, a part d’identificar gossos, també servirà per fer un mapa de la necessitat de zones d’esbarjo. Actualment, hi ha 3 zones d’esbarjo: a Mas d’en Gual, als Còdols i a la Muntanyeta. Abans de finalitzar aquest any, es preveu habilitar 3 zones als barris marítims. A més, es farà una campanya de conscienciació sobre les normes d’ús d’aquestes zones.

Respecte a la tinença de gossos potencialment perillosos, el regidor ha recordat que hi ha uns requisits que s’han de complir i que al SAC hi ha un model d’instància per a la llicència de poder tenir aquest tipus d’animals.

Sobre les colònies de gats, Rafel Gosalvez ha explicat que en tot el municipi n’hi ha una quarantena de controlades, les quals, properament seran identificades mitjançant cartells. Sobre els alimentadors de gats, a cada colònia hi ha una o dues persones que tenen el carnet per poder fer aquesta tasca. En breu es farà una actualització de la base de dades dels carnets d’alimentadors de gats i s’organitzaran xerrades adreçades a aquestes persones. D’altra banda, es condicionaran els espais de les colònies de gats on s’hi instal·laran, per exemple, menjadores elevades perquè el menjar no es dipositi al terra deixant-lo brut i, també, per evitar la presència de rosegadors.

El regidor també ha avançat que de cara al 2018 està previst fer una Fira d’animals amb l’objectiu de donar a conèixer associacions animalistes i exposar tot el relacionat amb l’àmbit de la protecció animal.

Les persones interessades a formar part de la bossa de voluntaris de la Regidoria de Protecció animal poden trucar al telèfon 977 16 64 29.



©2019 Ajuntament del Vendrell