08 03 Francolins Cobla Sant JordiwLa 29a edició del Festival de música tradicional “Música a la Vila” continua el proper dimecres 9 d’agost, a la plaça del Tívoli del Vendrell, amb una doble proposta.

A les 20 h, la banda de flabiolaires Els Francolins, acompanyats d’una secció de metall (2 trompetes, trombó i tuba), oferiran un concert familiar de música tradicional festiva que girarà al voltant de les històries dels francolins, uns ocells de la família dels faisans que habitaven a la vora del riu Francolí fins a la dècada dels setanta, quan van desaparèixer els últims exemplars d’aquesta espècie.

A les 22 h, Els Francolins presentaran Un francolí a Ítaca, conjuntament amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Aquest nou repte de la banda de flabiols pretén mostrar l’interès per la música de flabiol i les possibilitats expressives d’aquesta formació. Aquest nou treball és un pas endavant en l’ampli repertori de la banda, el qual inclou música tradicional, música de banda, música moderna, temes de pel·lícula i peces originals, el gruix de les quals són músiques de Joan Moliner.

La banda de flabiols s’integra a la cobla i passa a formar-ne una secció més, ampliant-ne la instrumentació i donant-li el seu color característic. Es pot considerar una aproximació a la música simfònica pel que fa a la composició i desenvolupament dels temes, però partint de la base de la música tradicional com a pilar estructural de la banda.

En cas de pluja, aquest concert es farà a l’Auditori del Tívoli, situat a la mateixa plaça del Tívoli.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell