07 28 EneregyTruckwEnergytruck contribueix al desenvolupament educatiu, ambiental i cultural de la societat, aportant a la seva ciutat una oportunitat única per apropar-se de manera gratuïta al coneixement científic i tecnològic. Aquesta exposició està allotjada a un vehicle que compta amb un motor dual que genera entre un 15 i un 20% menys d'emissions de diòxid de carboni respecte als motors convencionals de gasoil, recorrerà 142 localitats durant l'any 2017, aportant a la societat continguts rel.lacionats amb l'energia, medi ambient i patrimoni industrial.

Als seus 70 metres quadrats, Energytruck presenta una museografia amb un ampli equipament tecnològic, compost per elements audiovisuals, de manipulació i multimèdia, a més a més de panells informatius, que permetin descobrir com els avanços tecnològics generen avanços a la societat. Es tracta d'una exposició totalment interactiva on poder experimentar amb els continguts mitjançant activitats pràctiques centrades en el mateix visitant.

Mitjançant activitats didàctiques pedagògiques conduïdes per educadors especialitzats, els assistents podran conèixer els canvis històrics i l'avanç social que va suposar l'arribada del gas i l'electricitat, què és l'energia, com podem consumir-la de manera responsable i, sobretot, fer una mirada al futur per descobrir si serà sostenible.

Les activitats de l'Energytruck estan dirigides a tots els públics, adaptades a persones amb discapacitat, i són gratuïtes. Es pot participar en visita lliure o amb grups escolars, amb reserva prèvia, orientats a tots els nivells educatius. L'estada al Vendrell es fa en col·laboració amb la Regidoria d'Eficiència Energètica.

L'exposició mòbil es trobarà oberta al públic a la Plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga els dies 31 de juliol i 1 i 2 de agost en horari de 09:00 a 19:00 hores.



©2019 Ajuntament del Vendrell