07 24 cartell Biennal 17 webEl Jurat de la IX Biennal Internacional de Ceràmica ja ha fet el veredicte dels artistes que exposaran la seva obra en la mostra d’enguany, que es podrà gaudir a partir del divendres 29 de setembre a la Sala Portal del Pardo (el Vendrell). En total, s’hi han presentat 206 obres de 103 ceramistes d’arreu del món.

 

La major part dels participants són de l’Estat espanyol, França i Argentina, però també hi ha hagut participació d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Xile, Corea del Sud, Croàcia, Egipte, Eslovènia, Estats Units, Grècia, Holanda, Hongria, Índia, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Rússia, Sud-àfrica, Taiwan i Turquia.

 

El Jurat el componen Eva M. Serramià, regidora de Cultura i Festes; Jacint Comellas, ceramista; Montse Frisach, crítica i periodista d'arts visuals; Joan Mundet, ceramista i il·lustrador, i David Places, tècnic de promoció cultural de l’Àrea d'Artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda.

Els ceramistes seleccionats per aquest Jurat han estat els següents:

Karin Stegmaier, de Griesheim-sur-Souffel (França)

Daisuke Yamagishi, de Toyota (Japó)

Karima Duchamp, de Mulhouse (França)

Silvia Granata, de Savignano sul Rubicone (Itàlia)

Isabel Lafaro, de Madrid (Espanya)

Rachel Grimshaw, de Wigan (Regne Unit)

Lourdes Riera, de Saragossa (Espanya)

Roser Oter, de Santa Oliva (Tarragona)

Dorothée Loriquet, de Gennevilliers (França)

Brigitte Arbelot, d’Uccle (Bèlgica)

Pablo Ponce, d’Amsterdam (Holanda)

Martin McWilliam, de Hatten (Alemanya)

Agata Marcinkowska, de Malczyce (Polònia)

Roger Coll, de Vic (Barcelona)

Francisca García, de Paiporta (València)

El dia de la inauguració de l’exposició, el Jurat donarà a conèixer els guanyadors de la IX Biennal Internacional de Ceràmica. Els tres premiats d’aquesta edició de la Biennal s’emportaran els següents premis: el primer premi, 4.000 €; el segon premi, 2.500 €, i el tercer premi, 1.000 €. A més, tots tres guanyadors compartiran una exposició conjunta (l’octubre del 2018), amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotografies de les obres que s’exposaran, realitzades per un fotògraf professional, i un text de cada artista.

Més informació: Regidoria de Cultura, tel. 977 66 56 84.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell