07 16 Foto Portants dHonor webEl passat diumenge 16 de juliol va tenir lloc l'acte de nomenament dels Portants d’Honor de Santa Anna 2017, que són:

ROSA MARIA BO TANAT: vinculada al món de la comunicació (concretament a Ràdio el Vendrell), al món sardanista en tots els seus aspectes, o al Teatre i ONG’s, com ara Intermón.

MANUEL GARRIDO MORALES: directiu del Club d’Esports Vendrell, del qual en fou nomenat president honorífic, membre dels Amics de la Història del Vendrell, impulsor de l’agermanament amb la ciutat d’Utrera, i germà major de la Hermandad las Penas del Vendrell.

JOSEP MARIA GUITART OLIVER: Encara que no es dedica professionalment a la música, a banda de compondre sardanes, des del 1975 també toca l'orgue de l'església del Vendrell, n'ha dirigit el Cor-Orfeó Parroquial i està estretament vinculat a Càritas Parroquial.

JAUME NIN CASANOVA: casteller, muntanyenc, també membre dels Amics de la Història del Vendrell i, de forma infatigable, constructor i impulsor durant 47 anys del pessebre que es porta a la muntanya, agafant així el relleu al grup Blau Verd.

 Cal recordar que l’any 2008 va constituir-se la Comissió de Cercavila i una de les seves primeres accions va ser crear la figura dels Portants d’Honor de Santa Anna.

 

Aquesta distinció honorífica té com a objectiu d’homenatjar, cada any, quatre persones que hagin treballat per la cultura popular i les tradicions de la vila i, també, en pro del Vendrell. Des de la primera edició celebrada l'any 2008 s'ha reconegut amb el títol de Portants d'Honor a 43 vendrellencs i vendrellenques.

L’alcalde de la vila, Martí Carnicer, en aquesta cerimònia de nomenament, entrega als Portants d’Honor una insígnia de plata, feta a mà i que representa l’àngel de Tobies que a l’esquena porta escrit “Santa Anna”, i el mocador verd i blau amb l’emblema dels portants que els identifica com a tals.

Els Portants d’Honor són els encarregats de presidir tot un seguit d’actes com ara la recollida solemne de la imatge de santa Anna, la Ballada conjunta dels balls populars participants en l’assaig general, el pregó de la Festa Major o l’ofici de Festa Major, entre altres. A més, durant la Festa Major, reben el tracte d’autoritat que els permetrà poder assistir en lloc preferencial a tots els actes destacats.

Un portant d’honor és escollit pel Grup de Portants d’Honor de Santa Anna, integrat per totes aquelles persones que han estat distingides com a tals, i els tres portants d’honor restants són escollits pel Consell d’Entitats.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell