Cartell Pau Casals força silenciwAmb la voluntat de donar a conèixer més en profunditat i d’una forma més propera la figura de Pau Casals com a home i com a músic, s’ha programat dins del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, tres dies amb projeccions de films i enregistraments inèdits de Pau Casals a la Plaça Tívoli de Vendrell, d’accés gratuït per a tothom.

Avui divendres 14 de juliol (22h) tindrà lloc la pre-estrena de la tvmovie “Pau, la força d’un silenci”, un film de ficció inspirat en la vida de Casals a l’exili, des del final de la Guerra Civil fins al primer Festival de Prada de Conflent, el 1950. Produïda per Minoria Absoluta, TVC i Euskal Telebista, amb guió de Jordi Vallejo i Maria Jaén, direcció de Manel Huerga i protagonitzada per Joan Pera, Nao Albert, Carme Sansa i Marc Cartes. Avui divendres, a la Plaça Tívoli, hi seran presents Francesc Escribano, productor executiu, l’actor Joan Pera i el director Manel Huerga.

El dilluns 17 i el dimarts 18 (22h), destaquen les projeccions dels grans concerts oferts per Pau Casals entre el 1954 i el 1973 a Prada de Conflent i Puerto Rico.

La majoria d’aquestes enregistraments s’han descobert recentment i han estat restaurats i serà la primera vegada que es mostraran al públic. Es tracta d’un programa molt atractiu amb obres de Bach, Beethoven (Simfonia Pastoral), Mozart (Simfonia Júpiter), Brahms, Mendelssohn i Casals (El Pessebre i El Cant dels Ocells), dirigides o interpretades per Pau Casals.

La durada de les projeccions és de 50 minuts, són d’accés gratuït, i tindran lloc a les 10h de la nit a la plaça del Tívoli del Vendrell.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell